Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkede yapanın yanına kar kalmayacağı, hesap sormanın içselleştirilerek, kanıksandığı bir düzen kurulmasının şart olduğunu vurguladı. Kurumların peş keş çekildiği, KTHY’nin batırıldığı, çalışanların sokağa atıldığı, usulsüz ve keyfi uygulamaların yapıldığı, rüşvetin yaygınlaştığı bu düzenin artık değişmesi gerektiğini kaydeden Özyiğit, ‘böyle gelmiş, böyle gider’ mantığından kurtularak, yapanın yanına kar kalmayacak bir sistemin kurulması gerektiğini kaydetti. Özyiğit,

“Herkesin hesap sorması gerektiği, günü geldiğinde de kendisinden hesap sorulacağını bilerek, ona göre
hareket edeceği bir sistemin kurulması şarttır” dedi.
Genel Başkan Cemal Özyiğit, Genel Sekreter Dr. Suphi Hüdaoğlu, Lefkoşa İlçe Başkanı Özmen Birinci ve İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan TDP heyeti, önceki akşam Yılmazköy’ü ziyaret etti. Vatandaşların görüşlerinin dinlenerek, sorunlarına yanıtlar verilen ziyarette, TDP’nin görüş ve düşünceleri hakkında açıklamalarda bulunuldu.

“Değişimin adresi TDP’dir”
1974 sonrası Kuzey Kıbrıs’ta UBP-Denktaş ikilisi tarafından kurulan, CTP’nin de hükümette olduğu dönemlerde kökleşmesine yardımcı olduğu sistemin çöktüğünü belirten Özyiğit, çarpık, kokuşmuş, sosyal adaletten uzak ve hukuk tanımaz bu sistemin değiştirilmesinin şart olduğunu söyledi. Değişimin, sistemin kurucu ve savunucusu UBP, CTP ve DP ile mümkün olmadığının artık gün gibi ortada olduğuna dikkat çeken Özyiğit,
değişimin ve dönüşümün adresinin TDP olduğunu vurguladı.

“Neler yapabileceğimizi gösterdik”

TDP’nin de içinde olduğu geçiş hükümeti döneminde istenirse neler yapılabileceğini
halkın gördüğünü, bunun da toplumda bir umut ışığı doğmasına neden olduğunu anımsatan
Özyiğit, genel seçimlerin ardından göreve gelen CTP-DP Hükümeti’nin daha bir yıl dolmadan
umutları tüketerek hayal kırıklığı yarattığını kaydetti.

“Birbirlerinde farkları yok”

Hükümet uygulamalarına bakıldığında, CTP, UBP ve DP’nin farkı olmadığını belirterek,
Dayatma Paket, Göç yasası, KTHY mağdurları, İlahiyat Koleji konularını örnek gösteren
Özyiğit, özellikle kendisine sol diyen CTP’nin, UBP’nin benzeri icraatlarda bulunmasının,
verdiği sözlerin tam tersini yapmasının, siyasetçiye olan güvenin azalmasının başlıca
etkenlerinden olduğunu vurguladı.
Mevcut hükümet yerine başka hükümetin kurulacağı yönünde iddialar, Milletvekillerinin istifası ve TDP’nin bu konudaki görüşünün sorulması üzerine Özyiğit, şu an için hükümet konusunun gündemlerinde olmadığını söyledi. Bu konuların konuşulacağı ve karar alınacağı yerin parti yetkili organları olduğunu belirten Özyiğit, “Ancak şu çok iyi bilinsin ki, TDP olarak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini etkilemeye yönelik senaryolar ile
planların parçası asla olmayacağız” dedi.

-Kıbrıs Konusu Bir soru üzerine Kıbrıs Konusu’ndaki gelişmeleri de değerlendiren Özyiğit, yaşanan gerginliğin kimseye faydası olmadığını belirterek, ilk adım olarak gerginliği giderecek adımların atılması gerektiğini kaydetti. Tarafların eş zamanlı adım atarak müzakere masasının yeniden kurulması gerektiğini belirten Özyiğit, “Türkiye savaş gemilerini geri çekmeli, Navtex’i uzatmamalıdır. Rum Yönetimi de adadaki doğal kaynakların Kıbrıslı Türklerle nasıl paylaşacağını net bir şekilde ortaya koymalı ve Anastasides yeniden masaya dönmelidir” diye konuştu.

“Akıncı’ya destek”
Cemal Özyiğit, 2015 Nisan ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde TDP olarak bağımsız aday Mustafa Akıncı’ya destek vereceklerini söyledi. Kararın TDP Parti Meclisi’nde oybirliği ile alındığını anımsatan Özyiğit, Akıncı’nın 4 maddelik çözüm odaklı siyaset, Türkiye ile sağlıklı ve kişilikli ilişki, tarafsız bir Cumhurbaşkanlığı makamı ve toplumsal sorunlarda rehberlik edecek ve yol gösterecek bir Cumhurbaşkanlığı vizyonunu benimsediklerini kaydetti.
-DR. SUPHİ HÜDAOĞLUTDP
Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu ise Kıbrıs’ın Kuzey’inde bolluk içinde kıtlık yaşandığını, üreticinin ürettiğini satacak Pazar bulamadığını söyledi. Hüdaoğlu, okullarda çocuklara kola yerine, süt ve portakal suyu verilebileceğini, ancak bunun bile düşünülmediğini kaydetti.
CTP-DP Hükümeti’nin icraatlarının sosyal devlet anlayışı ile adaletten uzak olduğunu belirten Hüdaoğlu, Göç-Yasası, KTHY Mağdurları ve asgari ücrete yapılan artışı örnek gösterdi ve “Yandaşlarına rant sağlayan, kaynak bulabilen hükümet, sıra çalışana, üreticiye, asgari ücretliye gelince ketum davranıyorsa, adaletten bahsedilemez” dedi.
Ülkedeki kurumların ve varlıkların peş keş çekildiğini, diğer yandan ise Göç Yasası ile gençlerin göçe zorlandığını belirten Hüdaoğlu, “Hükümet, toplumu için icraat yapmalı, birkaç kişinin ve belirli zümrenin çıkarı için değil” ifadelerini kullandı.

-ÖZMEN BİRİNCİ-
TDP Lefkoşa İlçe Başkanı, LTB Belediye Meclis Üyesi Özmen Birinci de sorular üzerine LTB’nin çalışmaları ve icraatları hakkında detaylı açıklamalarda bulundu ve LTB’de kısa sürede ciddi işlerin yapıldığını kaydetti.

TDP Lefkoşa İlçesi olarak sürekli olarak vatandaşların ayağına giderek, gerek sorunların dinlenmesi, gerekse de beklentilerini öğrenmek için gezileri artıracaklarını belirten Birinci, toplumun sesi-soluğu olmaya gayret göstereceklerini ifade etti.

Editör: TE Bilisim