Çocuklar Rauf R. Denktaş’ı unutmadı.

Değirmenlik İlkokulu öğrencileri, Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Dentaş’ın çalışma ofisini ziyaret etti, O’nun çalışma ortamını yerinde inceledi, çalışma arkadaşları ile sohbet ederek çeşitli sorular sordu.

Çocukların Denktaş’ın mücadelesi ve hayatı hakkındaki bilgi ve birikimleri ofiste bulunanları da şaşırtarak, mutlu etti.

Ziyarette, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın Danışmanı Hilmi Özen de çocuklara tarihi bilgiler verirken, gelecek nesillerin Denktaş’ın izinde olduğunu görmekten büyük gurur duyduğunu dile getirdi.  

Özen,  öğrencilere tavsiyelerde de bulunarak, Rauf Denktaş’ı Lider yapan özelliklerini çocuklarla paylaştı.

 

ÖZEN: “SİZLERDE DE İLERİDE KKTC DEVLETİ’NİN BAKANI, BAŞBAKANI VE CUMHURBAŞKANI OLABİLECEK BİLGİ VE BİRİKİMİ GÖRMEKTEYİM”

 Özen:  “Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş, varoluş mücadelemizin liderlerinden biriydi. Denktaş KKTC Devleti’nin kurucusudur.  Yurt sevgisi, yurdunu çok iyi tanıması, insan, bayrak, vatan sevgisi, hayvan sevgisi ve tabiki Anavatan Türkiye’ye bağlılığı Denktaş’ı Denktaş yapan en büyük özelliğidir.  Bu özellikleri sizin gözlerinizde de görmekteyim. Kendinize güvenin. Sizlerde de ileride KKTC Devleti’nin Bakanı, Başbakanı ve Cumhurbaşkanı olabilecek bilgi ve birikimi görmekteyim” şeklinde konuştu.

 

İNCE: “MÜCADELE VE EMEKLERİNİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ”

Değirmenlik İlkokulu Sınıf Öğretmeni Nezihe İnce ise, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın büyük bir Lider olduğuna işaret ederek, Denktaş’ın Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde verdiği emek ve mücadeleleri asla unutmayacaklarını kaydetti.

İnce, “Büyük Liderimizi saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhu şad olsun” dedi.

 

Ziyaretin sonunda, çocuklara Denktaş’ın birer posteri takdim edildi. 

Editör: TE Bilisim