Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu, KKTC’ye yaptığı ziyaret çerçevesinde Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nı ve Boğaz Şehitliği’ni ziyaret etti.

Ziyarette Davutoğlu’na, Türkiye’nin Kıbrıs ile İlgili Koordinasyon İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin eşlik etti.

Şehitlik ziyaretinde, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt da hazır bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti adına hazırlanan çelengin şehitliğe sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

Anıt özel defterinin Davutoğlu tarafından imzalanmasının ardından tören sona erdi.

Davutoğlu anıt özel defterine şunları yazdı:

“Aziz şehitlerimiz,

Büyük Türk ulusunun ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkının varlık, bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi uğruna canlarınızı düşünmeden feda ederek, mukaddes şahadet mertebesine eriştiniz.

Eşsiz kahramanlıklarınız, şanlı tarihimizdeki müstesna yerini her zaman koruyacak, yeni nesiller sizleri daima minnet ve şükranla hatırlayacaktır.

Aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz, ruhlarınız şad olsun. “

Anıt özel defterinin imzalanması ardından TC Başbakanı Davutoğlu şehitliği gezerek, dua okudu.

Türkiye Başbakanı Davutoğlu ve heyeti, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun onurlarına Golden Tulip Otel’de vereceği akşam yemeğinin ardından KKTC’den ayrılacak. 
Editör: TE Bilisim