Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), İsviçre’nin Davos kasabasında “2016 yılının Kıbrıs’ta barış yılı olması” çerçevesinde önemli adımlar atıldığını belirterek, barış yönünde atılan adımlara destek olmaya devam edeceklerini bildirdi.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan yazılı açıklamasında, Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Formu kapsamında Kıbrıs sorunuyla ilgili önemli toplantılar gerçekleştirildiğini belirterek, “Önümüze çıkan fırsatları değerlendirmek öncelikli görevimizdir” dedi.

İzcan, Kıbrıs Türk toplumu adına Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın ilk kez Davos’a katılma fırsatı bulduğunu, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis ile özel oturuma katıldığını, dünya liderleriyle görüştüğünü ve iki liderin BM Genel Sekreteri Ban-ki Moon ile zirve gerçekleştirdiğini belirtti.

Bunların Kıbrıs sorunun çözümü açısından önemli bir gelişme olduğunu belirten, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, “Erken çözüm bizim olduğu kadar karşı toplumun da menfaat ve çıkarıdır” dedi.

İzcan, Kıbrıs’ın etrafında bulunan doğal gaz yataklarının, ortak bir ekonomiyle oluşacak dinamizmin ve kaynakların askeri harcamalara değil ekonomik kalkınmaya harcanmasının Kıbrıs’ı bir “refah adası” yapacağına inanç belirtti.

6 başlıktan 4’ünde önemli ilerlemelerin sağlandığının açıklanmasının sevindirici olduğunu belirten BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, geride duran ve zor olduğu bilinen mülkiyet, toprak ve güvenlik konularında ilerleme sağlanması için her iki lidere de kararlı ve iyi niyetle samimi bir şekilde görüşmelere devam etme çağrısında bulundu.

“Çözüm yönünde atılacak adımlara destek olmak hepimize düşen öncelikli görevdir” diyen İzcan, BKP olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da barış yönünde atılacak adımlara destek olacaklarını vurguladı. 
Editör: TE Bilisim