Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre DAÜ 2012-2013 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nden itibaren (Şubat 2013) Lisansüstü programlara kayıt yaptıracak KKTC kamu çalışanlarının ödemeleri gereken eğitim ücretleri üzerinden %20 indirim yapılması kararlaştırılmıştır.

DAÜ’deki tüm Yüksek Lisans ve Doktora programlarında eğitim hakkı kazanacak olan kamu çalışanlarına uygulanacak %20’lik indirimli eğitim ile KKTC’nin tek devlet üniversitesi olarak, kamuda çalışan kişilerin kişisel gelişimine ve dolayısı ile ülkenin genel insan gücünün gelişimine katkı konulması hedeflenmektedir. DAÜ Rektörlüğü bu proje ile üniversitelerin evrensel anlamda üç temel misyonu olan eğitim - öğretim, araştırma – geliştirme ve topluma hizmet bağlamında önemli bir sosyal projeyi hayata geçirmeyi ön görmektedir. Söz konusu uygulama 2012-2013 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nden itibaren hayata geçirilecektir.

DAÜ’de 17 Doktora, 26 Tezli Yüksek Lisans ve 21 Tezsiz Yüksek Lisans programı olmak üzere toplam 64 farklı Yüksek Lisans ve Doktora programı bulunmaktadır. Başvuruların 26 Ocak 2013 tarihine kadar devam edeceği, kayıt hakkında detaylı bilgilerin Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü (Tel No: 630 1157) ve Öğrenci İşleri Müdürlüğü’nden (Tel No: 365 3644) alınabileceği açıklandı.

KKTC kamu çalışanlarına sunulan %20’lik indirim 2012-2013 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nden itibaren tüm Lisansüstü Programlar için geçerli olup, başvuruda bulunulabilecek Lisansüstü Programlar şu şekilde açıklanmıştır:

Mühendislik Fakültesi:

Elektrik – Elektronik Mühendisliği Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, İnşaat Mühendisliği Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Makine Mühendisliği Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Doktora ve Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, Endüstri Mühendisliği Doktora ve Tezli Yüksek Lisans.

Mimarlık Fakültesi:

Mimarlık Doktora ve Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, İç Mimarlık Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans, Kentsel Tasarım Tezli Yüksek Lisans.

Fen ve Edebiyat Fakültesi:
Fizik Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Kimya Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Matematik Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Türk Dili Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans, Gelişim Psikolojisi Tezsiz Yüksek Lisans, Bilişim Sistemleri Tezsiz Yüksek Lisans.


Eğitim Fakültesi:

İngiliz Dili Eğitimi Doktora ve Tezli - Tezsiz Yüksek Lisans, Eğitim Programları ve Öğretim Tezli Yüksek Lisans, Okul Öncesi Egitimi Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans.

İşletme ve Ekonomi Fakültesi:
Ekonomi Doktora ve Tezli - Tezsiz Yüksek Lisans, Uluslararası İlişkiler Doktora ve Tezli - Tezsiz Yüksek Lisans, Bankacılık ve Finans Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, Finans Doktora, İşletme Doktora ve Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, Pazarlama Yönetimi Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, İşletme Yönetimi (Türkçe) Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans, Bankacılık ve Finans (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans, Yönetim Ekonomisi (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans, Finansal Ekonomi (Türkçe) Tezsiz Yüksek Lisans.

Turizm Fakültesi:

Turizm İşletmeceliği Doktora ve Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans.

Hukuk Fakültesi:

Hukuk (Türkçe) Tezli Yüksek Lisans.

İletişim Fakültesi:

İletişim ve Medya Çalışmaları Doktora ve Tezli Yüksek Lisans, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Tezsiz Yüksek Lisans.

Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu:

Bilişim Teknolojileri Tezsiz Yüksek Lisans

Uzaktan Eğitim Programları:

e-Konaklama İşletmeciliği Tezsiz Yüksek Lisans, e-Bankacılık ve Finans Tezli – Tezsiz Yüksek Lisans.













Editör: TE Bilisim