DAÜ'de Türk Dili Edebiyatı dersinde karşılaşılan ırkçı olay, 2015-2016 Akademik Yılı açılışının başladığı Pazartesi günü yaşandı.

E.A isimli öğretim görevlisi derse gelen öğrencilerden kendilerini tanıtmalarını istedi.

Öğrencilerin kendilerini tanıttığı sırada, Kürt bir öğrenci E.A'ya ismini söyleyince, öğretim görevlisinden beklenmedik bir tepkiyle karşılaştı.

E.A, kendisine ismini ve soyismini söyleyen Kürt öğrenciye ''Nasıl bir İsim ve soyismin var? Bu isimle benim dersimden kesinlikle geçemezsin'' dedi.

Öğretim görevlisinin tepkisi karşısında şaşıran öğrenci, ''Neden dersinizden geçemeyeceğim? Dersten geçip geçemeyeceğimize tipimize göre mi karar veriyorsunuz'' diye sordu. Bunun üzerine ırkçı yaklaşımını daha da ileriye götüren öğretim görevlisi ise; ''Tipe göre olsaydı seni okula bile almazdım. Teröristlere benziyorsun'' şeklinde konuştu.

Irkçılığa maruz kalan Kürt öğrenci, rektörlüğe giderek öğretim görevlisi hakkında şikayette bulundu.

Rektörlükten konuyla ilgilenileceğini, olayın soruşturulacağını, kendisinin derse gitmeye devam edebileceği yanıtını alan öğrenci, salı günü yeniden E.A isimli öğretim görevlisinin dersine girdi.

Kürt öğrenciyi yeniden karşısında gören E.A isimli öğretim görevlisi, ''ismini soyismini değişmeden dersime neden geldin? Dersimden neden çıkmadın?'' sorusunu sordu.

Bunun üzerine rektörlüğe şikayette bulunduğunu öğretim görevlisine açıklayan öğrenci, öğretim görevlisi tarafından bu kez de ajanlıkla suçlandı.

Görgü tanığı öğrencilerden edindiğimiz bilgilere göre yaşanan olayın tümü kayıt altına alındı.

Disiplin suçu işleyen söz konusu öğretim görevlisinin nasıl bir ceza alacağı ise ileriki günlerde netleşecek.

(GÜNLÜK KIBRIS)

Editör: TE Bilisim