Çekimleri Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) TV stüdyolarında, DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü koordinatörlüğünde ve DAÜ TV yapımcılığında, DAÜ Bankacılık ve Finans Bölümü Başkanı Doç. Dr. Salih Katırcıoğlu moderatörlüğünde gerçekleşen “Ekonomi Masası” programının bu hafta ki konuğu Ekonomi ve Turizm eski Bakanı ve Hotelçiler Birliği Genel Koordinatörü Ayşe Dönmezer oldu.

“Ekonomi Masası” programında bu hafta güncel ekonomi konularının yanı sıra KKTC’nin turizm konusundaki çalışmaları ve sorunları ele alındı. Ayşe Dönmezer, hoteller açısından yeni birtakım çalışmaları olduğunu belirtti. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti hükümetiyle bu konuda birtakım görüş alışverişleri yapıldığını, bu doğrultuda finansal kredi alma konusunda konuştuklarını da belirtti. 2013 yılında yeni kredi dilimlerine ihtiyaç olduğunu bu durumu ilişkili TC hükümetinin bakanlıklarına ilettiklerini bu bağlamda da bu istekleri karşılandığı takdirde 2014 sonrası turizmde yeni ivme kazanacaklarına inandıklarını söyledi.

Turizm sektörünün gelişmesi için tanıtım rolünün çok büyük olduğu, çevreye ve bizlere bu konuda büyük görevler düştüğünü dile getirdi. Ülkemiz ile doğal mirasların çok olduğu fakat bunların yurt dışında iyi tanıtılmadığı, ülkemize gelen turist sayısının yılda 280 bine yakın olduğu fakat bunun % 70’e yakın kısmının çartır ile geldiğini yani belirli standart bir paket alıp uçak, konaklama ve ulaşım dahil bu sebeblede ülkemize çok fazla dövizin kalmadığı dile getirildi.

Son olarak da Karpaz bölgesinde yaşanan yol genişletme ve petrol dolum tesisleri konularında konuşan Dönmezer, turizmin gelişimi açısından yol ve çevrenin önemli bir faktör olduğunu dile getirdi.
Editör: TE Bilisim