Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal Medya Birimi, sosyal medya analiz platformu SocialBakers’ın yaptığı sıralamaya göre; Türkiye’de sosyal medyayı en iyi kullanan 10 üniversite arasına girdi.

SocialBakers dünya çapında sosyal medya kullanıcılarına; sorun çözümü, marka ve sayfaların karşılaştırılması, değerlendirilmesi ve etkili sosyal medya kampanyaları yürütülmesi konusunda destek sağlamasıyla tanınmakta.

SocialBakers’tan yayınlanan bilgiye göre DAÜ; ODTÜ, Koç Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi gibi Türkiye’nin önde gelen üniversitelerini geride bırakarak sosyal medya kullanımında ilk 10’a girdi. DAÜ Sosyal Medya Birimi Koordinatörü ve Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu öğretim görevlisi Raziye Nevzat; DAÜ Sosyal Medya Birimi’nin 2011’den beri aktif olduğunu belirtti. Nevzat; Sosyal Medya Birimi’nin geçen yıl içerisinde takipçi sayısının 17,000’e ulaştığını ve bu kişilerin DAÜ Sosyal Medya Birimi ile 7 gün 24 saat iletişim içinde olabileceğini, birim olarak sürekli aktif olduklarını da sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim