Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi 4. yılını tamamlarken kaliteden ödün vermeden hızlı ve emin adımlarla büyümeye devam ediyor. 2000’e yakın mevcut öğrencisiyle iddialı fakülteler arasındaki yerini alan DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, bu yıl fakülteyi tercih ederekkayıt hakkı kazanan 1000’i aşkın yeni öğrenci ile 2014-2015Akademik Yılı’na3000’in üzerindeki dev kadrosuyla başlayacak. DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hülya Harutoğlu, bu yıl ilk mezunlarını vermenin gururunu taşıdığını,fakültenin başarılı yükselişinin tesadüf olmadığını söyledi ve bu başarının azmin ve kararlılığın ürünü olduğunu açıkladı.

2014-2015 Akademik Yılı’nda5 Lisans, 9 Önlisans Programı
Yeni akademik yıla5 lisans, 9 önlisans olmak üzere toplam 14 programa öğrenci alınarak eğitime başlanacağını söyleyen Prof. Dr. Harutoğlu akademik kadronun, dersliklerin ve laboratuvarların da aynı oranda arttırıldığını, fakülte için yeni bir binanın daha inşa edildiğini ve bu binanın yeni döneme hazır olacağını ifade etti. Prof. Dr. Harutoğlu özellikle Sağlık Kurumlarına ara eleman yetiştiren 2 yıllık önlisans mezunlarına çok ihtiyaç olduğunu bu nedenle de 2 yeni programla daha bu açığı kapatmaya çalışacaklarını söyledi.

İlk ve Acil Yardım, Anestezi, Fizyoterapi, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Diyaliz, Ağız ve Diş Sağlığı ve Yaşlı Bakımı önlisans programlarına genel ilginin çok yüksek olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Harutoğlu, bu yıl Radyoterapi ve Ameliyathane Hizmetleri önlisans programlarının da öğrenci alacağını ve tam zamanlı akademik kadroların artırılmasının yanında işbirliği içinde bulundukları Hacettepe, Marmara, İstanbul, Ankara, Dokuz Eylül Üniversitelerindeki seçkin akademisyenlerden de eğitim, öğretim ve staj konularında destek almayı sürdüreceklerini vurguladı. Özellikle yaz staj uygulamalarının ve klinik uygulamaların bu üniversitelerin hastanelerinde gerçekleştiğini belirten Prof. Dr. Harutoğlu, öğrencilere staj amacıyla gittikleri üniversitelerde en iyi imkanların sunulduğunu söyledi.

Yüksek Lisans ve Doktora Programları
Prof. Dr. Hülya Harutoğlu, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Beslenme ve Diyetetik Bölümlerinin Yüksek Lisans Programlarının bir yıldır eğitim öğretim dönemine devam ettiğini, bu yıl yeni bir atılım daha yaparak, Hemşirelik Bölümü Yüksek Lisans Programına ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Beslenme ve Diyetetik bölümlerinin Doktora Programlarına öğrenci almaya hazırlandıklarını, gerekli onayların alınmasının ardından ilgili programlara başvuruların başlayacağını bildirdi. Prof. Dr. Harutoğlu, önlisans, lisans ve yüksek lisansta olduğu gibi doktora programlarında da kalite anlayışlarından ödün vermeden nitelikli akademisyenler yetiştireceklerini vurguladı.
 
Editör: TE Bilisim