Günümüzün en çok tercih edilen bölümleri arasında yer alan Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde fark yaratmaya devam ediyor. Bölüm her geçen yıl yapılan yenilikler, uzman öğretim kadrosu ve teknik altyapısı ile dikkat çekiyor.

Teknik ekipman sürekli yenileniyor
DAÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü bu yıl teknik ekipmanlarını yeniledi. Yenilenen ekipmanların, öğrencilerin uygulama projelerindeki performanslarını olumlu etkilemesi bekleniyor. DAÜ Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Pembe Behçetoğulları konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yenilenen kamera ekipman teknolojilerinin, yüksek çözünürlüğe sahip, günümüzün en son teknolojilerinden olup profesyonel amaçlı kullanımlara olanak verdiğini vurguladı. Fotoğrafçılık alanında da iddialı eğitim verdiklerini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Behçetoğulları, yeni aldıkları dijital profesyonel fotoğraf makineleri ile öğrencilere önemli imkanlar sunduklarını belirtti.

Sinema sektörüyle aynı
Yeni akademik yılda, kurgu laboratuvarları ile öğrencilere sinema sektöründe kullanılan profesyonel film montaj yazılımlarının son versiyonlarını sağladıklarını da kaydeden Yrd. Doç. Dr. Behçetoğulları, bölüm öğrencilerinin söz konusu ekipmanları sadece ders amaçlı sınıfta görmekle kalmadığını ifade ederek, öğrencilerin kişisel film projeleri için de ekipmanları ödünç alabildiklerini sözlerine ekledi.

Bölüm öğrencileri ayrıca teorik derslerin yanı sıra, üniversite bünyesinde faaliyet gösteren DAÜ TV ve Radyo Doğu Akdeniz’de çalışarak da mesleki deneyimlerini geliştirme ve geleceğin yayıncıları olma yolunda ilk adımı atma şansına sahip oluyorlar.

“Cep” filmleri her yıl yarışıyor
DAÜ İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından ilk kez 2013 yılında gerçekleştirilen ve geleneksel olarak her yıl düzenlenen Uluslararası Fone Film Festivali’nde “cep” filmleri yarışıyor. Cep telefonları ve tablet bilgisayarlar gibi dijital teknolojiler kullanılarak çekilen kısa filmlerin katıldığı festivalde, iki ayrı kategoride kısa film yarışmaları yer alıyor: Üniversite öğrencisi olsun olmasın film yapmaya hevesli tüm amatör ve yarı-profesyonellere açık olan ‘uluslararası’ kısa film yarışma kategorisi ve sadece lise öğrencilerinin yarıştığı ‘liselerarası’ kategori. 2014 yılında ikincisi düzenlenen festivale katılımın artması festivalin başarısını görünür kılarken, Kuzey Kıbrıs, Türkiye, İran, Suriye, Ukrayna, Kuzey İrlanda, Filistin, Amerika Birleşik Devletleri, Nijerya ve Almanya gibi birçok farklı ülkeden yarışmacıların festivale katılımı ise, onun uluslararası niteliğinin altını kalın çiziyor.
 
Editör: TE Bilisim