DAÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, MEU yetkililerinden Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Dr. Sanaa Shiqwarah, Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Dr. Ra’ed Qaqish ve Uluslararası İlişkiler Ofisi ve Medya Eğitimi ve Geliştirme Merkezi Müdürü Sara Nasereddin ziyaretlerinin ilk gününde DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı makamında ziyaret etti.

Söz konusu ziyaret esnasında var olan işbirliği anlaşmasının geliştirilmesi üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Söz konusu görüşme, Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen, Tanıtım İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca ve Kurumsal Gelişim ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Cahit Ezel’in katılımı ile gerçekleşti. Ziyaret esnasında DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam tarafından günün anısına MEU yetkililerine DAÜ logolu Lefkara işi hediye edilirken, misafirler tarafından da Prof. Dr. Osam’a hediye takdim edildi.

Görüşmenin ardından kampus turu ile DAÜ’yü gezen MEU yetkilileri, DAÜ’nün uluslararası standartlarda, yüksek kalite ve donanıma sahip etkileyici bir üniversite olduğunu ifade ettiler.

MEU yetkilileri DAÜ’yü daha iyi tanımak ve incelemek için DAÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Hoşkara, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkan Vekili Doç. Dr. Senih Çavuşoğlu ve Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Müdür Vekili Prof. Dr. Serhan Çiftçioğlu’na da ziyaretler gerçekleştirdi.

MEU yetkilileri fakülte ve müdürlükler ile gerçekleştirdikleri görüşme sonrasında ziyaretlerinden ötürü duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Konuklar ayrıca, DAÜ’nün yanı sıra Gazimağusa şehrini de gezme fırsatı buldu.
Editör: TE Bilisim