Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Gazimağusa’nın ardından Lefkoşa’da da lisansüstü eğitim verecek.

DAÜ Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, üniversitenin 2012- 2013 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nden itibaren, lisansüstü eğitim programlarını Lefkoşa’da da yürüteceği bildirildi.

Programın, rektörlüğün aldığı karar uyarınca Lefkoşa ve civarında yaşayan, iş hayatı içinde yer alıp aynı zamanda yüksek lisans veya doktora eğitimi almak isteyen KKTC vatandaşlarına alternatif yaratmak amacıyla uygulamaya konduğu kaydedildi.

DÖRT YENİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA ÖĞRENCİ ALINACAK

Öte yandan DAÜ, lisansüstü eğitim programlarına 2012- 2013 Akademik Yılı Bahar Dönemi’nden itibaren dört yeni yüksek lisans programı daha ekleyeceğini de duydurdu.

Programların; Eğitim Fakültesi’ne bağlı Eğitim Programları ve Öğretim Tezli Yüksek Lisans Programı, Okul Öncesi Eğitimi Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programı, İngiliz Dili Eğitimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı ile Mühendislik Fakültesi’ne bağlı Bilgisayar Mühendisliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı olduğu ve bahar döneminden itibaren söz konusu programlara KKTC vatandaşı öğrenci kabul edileceği belirtildi.

TOPLAM 64 YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMI

DAÜ’de yeni açılan programlarla birlikte KKTC vatandaşı adaylara yönelik 17 doktora, 26 tezli yüksek lisans ve 21 tezsiz yüksek lisans programı olmak üzere toplam 64 farklı yüksek lisans ve doktora programı bulunduğu ve programlara başvuruların 26 Ocak 2013 tarihine kadar devam edeceği kaydedildi.

Kayıtla ilgili bilgilerin Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü’den 630 1157 ve Öğrenci İşleri Müdürlüğü’nden 365 36 44 numaralı telefonlardan alınabileceği bildirildi.

Editör: TE Bilisim