Koopbank ile DAÜ tarafından yapılan açıklamaya göre, DAÜ Tower Restaurant’ta yer alan basın toplantısına DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İsmail Arter, Koopbank Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Şahali, ve diğer yetkililer katıldı.

ARTER

DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İsmail Arter, Kampüs Kart’ın, dünyada tüm gelişmiş üniversitelerde kullanılan ve öğrenci kimlik kartına bazı ayrıcalıklı özellikler katan bir kimlik kartı olduğunu belirtti.

Arter, iki yıldır üniversitenin birçok mekanında kullanılan kartın “cüzdan matik” olarak da işlev gördüğünü kaydetti.

Kartla yapılan uygulamaların öğrencinin uygun görmesi halinde aileler tarafından da takip edilebilmesinin, velilerin memnuniyetini sağladığını belirten Arter, öğrencinin zamanının bir kısmını kampüs dışında geçirdiği göz önüne alınarak, karta banka kartı özelliği konulmasının kararlaştırıldığını ve Kooperatif Merkez Bankası ile işbirliğine gidildiğini anlattı.

Üniversite adası olmayı hedefleyen KKTC için ilk olan bu kart sistemiyle, DAÜ öğrencilerinin gerek kampüs içerisinde, gerekse kampüs dışında ve tüm dünyada geçerli olacak, Visa Electron markalı öğrenci kartına sahip olacaklarını da dile getiren Arter, “Bu sistem ile ülkemizin iki güzide kurumunun tüm dünyada tanıtılması da planlanmaktadır” dedi.

ŞAHALİ

Koopbank Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Şahali, Koopbank’ın, misyonu gereği, her koşulda ülke ekonomisinin kalkınmasına destek olduğunu, imkânlarını seferber ederek üreticinin, çiftçinin, sanayicinin, esnafın, hane halkının ihtiyaçlarına cevap vermek için onların yanında olduğunu ve buna aynı azimle bugün de devam ettiklerini ifade etti.

Koopbank’ın, bilanço aktif büyüklüğü, öz kaynak büyüklüğü ve toplam mevduat hacmiyle sektör lideri konumunda olduğunu, tek başına, bankacılık sektörün dörtte birine yakınını temsil ettiğini ve portföyündeki müşteri sayısının 120 bini aştığını söyleyen Doğan Şahali, “Bu rakamlar, KKTC'nin öz varlığı olan bu bankanın, ülkenin ekonomisine, kalkınmasına, gelişmesine ve halkın moral motivasyonuna sağladığı katkının büyüklüğü konusunda önemli ipuçlarıdır” dedi.

ALP

Banka Genel Müdürü Gülhan Alp, yenilikçi ürün ve hizmetleriyle farklılaşan Koopbank’ın, teknolojiyi yakından takip eden, kalitesi ile her geçen gün daha da öne çıkan DAÜ ile işbirliğine giderek ülkede bir ilke daha imza attığını söyledi.

Gülhan Alp, Koopbank’ın geleneksel olarak, teknolojik altyapısı ve özellikle elektronik bankacılık alanında dünya standartlarında sunduğu kapsamlı ürün yelpazesi ile hizmet kalitesindeki çıtayı devamlı yüksek tuttuğunu bugüne kadar Kuzey Kıbrıs bankacılık sektöründe teknolojik birçok ilke imza attıklarını, Kampüs Kart’ın da bunlardan biri olduğunu belirtti.

DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan ve Koopbank Genel Müdür Yardımcısı Kemal Ataman da yeni uygulamayla ilgili bilgi verdi.
Editör: TE Bilisim