Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Sözen ve Öğrenci İşleri Müdürü Hüseyin Ünsal Yetiner, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ni (IKBY) ziyaret ederek çeşitli akademik temaslarda bulundu.

DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açılamaya göre, DAÜ yetkilileri bölgenin en eski üniversitesi olan Salahaddin Üniversitesi ve Erbil Politeknik Üniversitesi yetkilileri ile görüşmelerde bulundu.

Ziyaret süresince kurumlar arasında ikili anlaşmalar da imzalayan DAÜ yetkilileri, bu anlaşmalar ışığında ileride söz konusu kurumlarla ortaklaşa programlar yapılacağını ve buna ek olarak DAÜ’nün bu kurumlar için Yüksek Lisans ve Doktora seviyesinde insanlar yetiştireceğini açıkladı.

IKBY BAKANLARI İLE BİRARAYA GELİNDİ

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sözen ve Öğrenci İşleri Müdürü Yetiner, Irak’ta bulundukları sürede IKBY'nin Eğitim Bakanı ve Yüksek Eğitim Bakanı ile de biraraya geldiler.

Görüşmelerde IKBY'nde ortak bir eğitim şurasının hazırlanması ve IKBY'nin yurtdışına gönderdiği yüksek öğrenim öğrencilerinin DAÜ'ye gelmesi konusunda işbirliği konuları ele alındı ve bu konularda anlaşmaya varıldı.
Editör: TE Bilisim