DAÜ’den verilen bilgiye göre, DAÜ Rektörlük Binası’nda protokole DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ile TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinov imza koydu.  

DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) Başkanı İlker Edip imza töreninde yaptığı konuşmada, bu tür girişimlerin Kıbrıs Türkü’nün dünyaya açılmasında önemli bir rol oynadığının altını çizdi.

DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ise, Türk dünyasının DAÜ için büyük önem arz ettiğini, bilimin yanında kültür ve sanatın da son derece önemli olduğuna belirtti ve “İmzalanan protokol ile daha da zenginleşeceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı. 

Prof. Dr. Kaseinov da, Prof. Dr. Osam’a KKTC’de yapılan son 10 yılın çalışmalarını içeren kitap takdim etti ve söz konusu protokol ile yapılacak olan etkinliklerin artacağına inandığını da sözlerine ekledi.  

Protokol ile TÜRKSOY üyesi ülkeler arasındaki kültürel etkileşimi ve paylaşımı sağlamak, Türk Kültürü ile ilgili bilimsel araştırmalar yapmak, eğitim-öğretim alanlarında ortak projeler yürütmek, geliştirmek ve karşılıklı olarak iş birliğini teşvik etmek amaçlanıyor. 

Editör: TE Bilisim