Bakan Berova, Türkiye’nin çok hızlı bir şekilde FETÖ terör örgütünden arınmak için birtakım uygulamalar başlattığını hatırlatarak, örgütün uzantılarının önemli bir bacağının da eğitimin içinde olduğunu ancak bunun etkilerinin KKTC’ye nasıl yansıyacağını söylemeyi erken bulduğunu ifade etti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Berova, katıldığı bir televizyon programında, Türkiye’de yaşanan darbe girişiminin eğitim sektörüne etkileri ve yeni eğitim yılına yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi

KAPATILAN ÜNİVERSİTELERDEN 5 ÖĞRENCİ BİLDİRİM YAPTI

Berova, Türkiye’de kapatılan 15 üniversitenin içinde yer alan üniversitelerde okuyan 5 öğrencinin Bakanlığa bildirim yaptığını, bu öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için Bakanlığın girişimde bulunacağını kaydetti.

MİNİMUM AKSAKLIKLA

Berova, okullardaki eksiklikler konusunda ise hedeflerinin 19 Eylül’de okulları minimum aksaklıkla açmak olduğunu belirtti.

HALA SULTAN KOLEJİ

KTÖS’ün Hala Sultan İlahiyat Koleji ile ilgili eleştirilerine yönelik olarak ise Bakan Berova, Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir okul olduğunu ve Bakanlığın etkin, fiili denetimi altında bulunduğunu kaydetti.

8. SINIFA KADAR OLAN DERS KİTAPLARI YENİLENİYOR

Eğitimdeki müfredatın çağdaş bilim ve ilimin ışığında şekillendiğini de ifade eden Berova, bu konuda bu yıl yeni bir uygulamaya geçileceğini açıkladı.

Berova, 8’inci sınıfın sonuna kadar olan tüm ders kitaplarının yenilenmekte olduğunu belirterek, bu kitapların KKTC’de ve Bakanlığa bağlı öğretmenler tarafından hazırlandığını söyledi.

Yükseköğretimde varolan eğitim kalitesinin artırılması yönünde çalışmalar da yapılacağını belirten Berova, YÖDAK Yasası’nda değişikliklere gitmeyi planladıklarını ve bu yöndeki çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Bakan Berova, Bakanlığın kültür alanında da birtakım çalışmalar yürüttüğünü belirtti.
Editör: TE Bilisim