Nupelda KARABUĞDAY /STAR KIBRIS

Arif Salih Kırdağ;
Seçimler sonrasında yaşanılan tartışmaları değerlendiren Sosyolog Arif Salih Kırdağ, yaklaşan 2015 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun bazı düzenlemeler yaptığını söyledi. Halkın sandığa gitmeyerek büyük bir tepki gösterdiğini söyleyen Kırda, seçimlerde son kez aday olduğunu da duyurdu. Seçimler sonrasında iki tip seçmenin oluştuğunu belirten Kırdağ, “Bu şekilde devam ederse Cumhurbaşkanı seçimlerinde daha da aşağı düşecek katılım sayısı. Tahmin ediyorum yüzde 50’lerin altında vatandaşımızın sandığa gitme durumu olabilir. Bu çare mi? Bu noktada çare olup olmadığına bakmak gerekiyor. KKTC’de 2 kategoride seçmen var. Sandığa gidenler ve gitmeyenler var. Gidenler ya korktukları için, ya memur oldukları için, ya da alışkanlık haline getirdikleri için gidiyorlar. İkinci kategorideki gitmeyenler de yaşadıklarından ders almış olanlar” dedi.

“EROĞLU, DEMOKRASİYE MÜDAHALE EDİYOR”

Özellikle başkent Lefkoşa’da çıkan sonuçlar da Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun rolü olduğunu belirten Kırdağ, Eroğlu’nun tarafsız davranmadığını savundu. Cumhurbaşkanlığı’nın tarafsız bir makam olması gerektiğini belirten Kırdağ, yaklaşan seçimlerde değişimin şart olduğunu vurguladı. Kırdağ sözlerinin devamında şunları kaydetti; “Eroğlu, açıkça demokrasiye gücünü kullanarak müdahale etmekte. Birkaç partiye taraf olarak demokrasiyi şartlandırmaktadır. Cumhurbaşkanımız, UBP’nin kendi içerisinde başkanlık seçiminden başlamak üzere meydanlara inmiş ve taraf olmuştur. Bu anayasanın açıkça ihlalidir. Belli bir yaştan sonra gençlere görevler bırakılmalıdır. Halk istese bile halkın istediği gençler var. Neden güvenmiyoruz gençlere?

“DEĞİŞİM İÇİN OY VERİN”
“İnsanlarımızın demokrasi inançlarına yaptıkları bedelleri öder ve Arif Salih Kırdağ, Cumhurbaşkanlığına aday olur. Ya Lefkoşa’da yapılan hatalar, demokrasi darbesi ortadan kalkar ya da demokrasi kaybetmeye devam eder. Ve kalelerimize gol atmaya devam ederler. Çare, sandığa gidip oyumuzu değişim ve dönüşüm için vermemiz gerekiyor. Belalardan, yediğimiz gollerden kurtulak için oyumuzu değişimden yana vermemiz gerekiyor.”  
Editör: TE Bilisim