Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, önümüzdeki günlerde üç farklı şehirde düzenleyeceği konserlerle sanatseverlerle buluşuyor.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Şef Ali Hoca’nın yönetiminde, Ayşe Karaoğlan ve Nihat Ağdaç’ın solistliğinde düzenlenecek konserler halka açık ve ücretsiz olacak.

Konserlerde Antonio Vivaldi’den İki Keman İçin Konçerto, Tomaso Albinoni’den Adagio, J. Sibelius’tan Romance ve W. A. Mozart’tan La Majör 29. Senfoni icra edilecek.

Orkestranın ilk konseri 25 Şubat Perşembe günü Lefkoşa’da yer alacak.

Konseri Lefkoşalı sanatseverlerin yanı sıra Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, devlet ve yabancı ülke protokolü izleyecek. Lefkoşa’daki konser YDÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi (AKKM)’nde saat 20.00’de başlayacak.

İkinci konser ise Gazimağusa’da gerçekleştirilecek. Orkesta, 26 Şubat Cuma günü saat 20.00’de DAÜ Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda Gazimağusa ve bölge halkıyla buluşacak.

Şubat ayı konserleri kapsamındaki son konser ise, 27 Şubat Cumartesi saat 20.00’de ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Kültür ve Kongre Merkezi Rauf Raif Denktaş Salonu’nda verilecek.

Konserlerde KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın sözleşmeli sanatçılarının yanında Türkiye ve Kıbrıs’tan davet edilen Kıbrıslı misafir sanatçılar da yer alacak.

SENFONİ BÜYÜYOR

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasına geçtiğimiz yıl, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın göreve gelmesinden sonra çıkarılan Sınav Tüzüğü’ne ve uluslararası standartlara uygun olarak gerçekleştirilen şeffaf sınavla 8 sözleşmeli enstrüman sanatçı istihdam edilmişti.

İlk kez 28 Kasım 2015 tarihindeki konserle toplumla buluşan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, bu yıl da Mart ayında gerçekleştirilecek sınavla 10 enstrüman sanatçısını kadrosuna dahil edecek. Sınavla ilgili ayrıntılı bilgilere KKTC Cumhurbaşkanlığı resmi web sayfasından (www.kktcb.org) ulaşılabilir. 
Editör: TE Bilisim