Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum sendika ve sivil toplum örgütleri ile AKEL ve TDP temsilcilerinin de katıldığı geceye ayrıca Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı’da katıldı. Gecede, sanatçı Arda Gündüz ve Sol Anahtarı Müzik Grubu sahne aldı.
BKP Genel Başkanı İzzet İzcan gecede yaptığı konuşmada, BKP’nin hergeçen gün daha da güçlendiğini belirterek, “Bu akşam bu salona sığmıyor oluşumuz, coşkumuz, kararlılığımız ve dayanışmamız, partimize yeni katılan üyelerimiz ve ülke genelinde kurmaya devam ettiğimiz örgütlerimiz, BKP’nin her geçen gün daha da güçlendiğinin göstergesidir” dedi.
BKP’nin izlediği ittifaklar politikası ile başarılar elde ettiğinin altını çizen İzcan, geçtiğimiz genel ve yerel seçimlerde BKP’nin oylarını ikiye katladığını ve Güzelyurt ile Lefke’de ilk kez belediye meclis üyeliği kazandığını vurguladı.
“BKP, işçilerin, emekçilerin insanca yaşam mücadelesinin, Kıbrıs Türk toplumunun kendi kendini yönetme mücadelesinin, ülkemizin yeniden birleştirilmesi ve barış mücadelesinin en önemli lokomotifidir” diyen İzcan, barış ve demokrasi mücadelesi yolunda katledilen Fazıl Önder, Savas Manikos, Ayhan Hikmet, Muzaffer Gürkan, Derviş Ali Kavasoğlu, Kutlu Adalı ve daha nicelerini saygı ile andıklarını ve anılarını mücadeleleri ile yaşattıklarının altını çizdi.
Milliyetçi geçinen kesimlerin geçmişte olduğu gibi bugün de kötülük yapmaya devam ettiğini, toplumun geleceği ile oynadıklarını belirten İzzet İzcan, ilerici ve barış yanlılarının gücünü birleştirmek zorunda olduklarını, hedeflerinin ayrılıkçı rejimi yıkarak, birleşik, bağımsız ve federatif bir Kıbrıs kurmak olduğunun altını çizdi.
Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağız.
Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Bağımsız Aday Mustafa Akıncı’yı destekleyeceklerini ve bu yolu birlikte yürüyerek mutlaka zafer elde edeceklerini söyleyen İzcan, kararlı bir şekilde çalışacaklarını ve Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacaklarını vurguladı.
“Buradan açık ve net söylüyorum. Bu iş bitmiştir. Cumhurbaşkanlığı seçimini kazandık. Gazamız mubarek olsun” diyen İzcan, en büyük güçlerinin halkın gücü ve ülke sevgisi olduğunun altını çizdi.

BKP Dayanışma Gecesi’ne katılan herkese teşekkür eden İzcan, barış, demokrasi ve federal çözüme ulaşana kadar kararlı bir şekilde mücadele edeceklerinin altını çizdi.
 
Editör: TE Bilisim