Cumhurbaşkanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, “yaz konserleri” adı altındaki konserler, Şef Ali Hoca yönetimi ve Aniello Desiderio solistliğinde gerçekleşecek.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, konserde; Joaquin Rodrigo’nun dünyaca ünlü gitar konçertosu, Georges Bizet’nin Carmen ve Arlesienne süitlerinden seçkiler icra edecek.

Lefkoşa’daki konser 25 Mayıs Perşembe akşamı saat 20.00’de Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde; Gazimağusa’daki ise 26 Mayıs Cuma akşamı saat 20.00’de Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yer alacak.

2016-2017 konser sezonunun son konserleri olan yaz konserlerinde şef ve solist ile birlikte toplam 29 kişilik kadro ile sanatseverlerle buluşacak orkestra, konserlerin ardından 2017-2018 konser sezonuna hazırlanacak.

DESİDERO

Konserde solist olarak yer alacak Aniello Desiderio’nun, ulusal ve uluslararası alanda 18 önemli ödüle sahip olup dünyanın farklı ülkelerindeki tiyatrolarda solist olarak yer aldığı ve en prestijli müzik festivallerinde konserler verdiği belirtildi.

Editör: TE Bilisim