TKP Yeni Güçler Başkan Yardımcısı Tözün Tunalı yaptığı açıklamada, ülkede birçok olumsuzluk yaşandığını ve hükümetin KKTC halkına hizmet vermekten uzak kaldığını savundu.

Tunalı, “Otoritesi olmayan bu Hükümet döneminde cinayetler başta olmak üzere uyuşturucu ve usulsüzlüklerin hat safhaya ulaşması, sivil toplum örgütlerinin ayaklanması, Hükümet icraatlarının halka hizmetten uzak olması dolayısıyla Cumhurbaşkanı’nın Anayasal yetkisini kullanarak bu olumsuzluklara müdahale etmesinin kaçınılmaz olduğunu” iddia etti.

“Ercan Havaalanı ile ilgili olarak özel bir şirketin tüm siyasileri zora sokacak açıklamaları hazmedilecek gibi değildir” diyen Tunalı, “İlgili şirket sahibinin bir Bakanın kendisinden rüşvet istediğini açıklaması ve Hükümet üyelerinin kendi aralarında tartışmaları kamuoyuna yansıyarak halktan büyük tepki topladı. Özel bir şirketin bu tür bir açıklamada bulunmasına Hükümetin sessiz kaldıktan sonra yaptığı açıklama akıllara soru işaretleri getiriyor” ifadelerini kullandı.

Tunalı şöyle devam etti:

“Ben Bakanlarıma kefilim açıklaması yapılması ve özel şirket yetkilisi hakkında hiçbir açıklamada bulunulmaması bazı gayri yasal işlerin yapıldığını Hükümetin kabul ettiği görüşünü ortaya koymaktadır. Ercan ihalesi ile ilgili olarak Bayındırlık Bakanı’nın 4 yıl uzatma kararı için Bakanlar Kurulu’ndan karar üretmesinin açıklaması bugün oldu yapılmadı.

Terminal Yapı Direktörü yaptığı açıklamada ‘Taşyapı’nın inşaat ve işletimi usulsüzdür. Havalimanı yapımı ve işletimi ehliyeti yoktur. Yapım ve işletim hakkı Terminal Yapı’ya aittir’ dedi. Bu açıklama zaten her şeyi çözüyor. Taşyapı çok az yatırım yaparak ayda yaklaşık 2.5 milyon Euro aylık gelir elde ediyor. Bu rakam büyük bir rakamdır. Kendi cebinden bir kuruş koymadan Ercan’a yatırım yapıyorlar. Hükümet de buna göz yummaya devam ediyor. Hükümetin yapması gereken, özel şirket sahibinin bu açıklaması sonrasında derhal yasal işlem başlatması ve Polis ile Savcılığı göreve davet etmesidir.”

Sır gibi saklanan bir sözleşme bulunduğunu da savunan Tunalı, bu sözleşmeyi kim imzalamışsa haklarında soruşturma açılması ve halkla paylaşılması gerektiğini belirtti.

Tunalı, “Cumhurbaşkanının devreye girerek bu çöküşe dur demesi asli görevlerindendir. KKTC Halkı, Cumhurbaşkanımızdan bu girişimi yapmasını beklemektedir. Bu Hükümetin devamı insanlarımızın göç etmesinin yanında sosyal patlamaları artıracaktır” dedi.

Editör: TE Bilisim