Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, sivil toplum örgütlerini bilgilendirmek için eylül ayında bir çalışma başlatılacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Belediye Emekçileri Sendikası’ndan (BES)bir heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, yeterli bilgi sahibi olmamaktan veya bilgilerin çaptırılmasından yanlış algılamalar yaşandığını söyledi.

Sivil toplum örgütlerini bilgilendirmek için eylül ayında bir çalışma başlatılacağını anlatan Akıncı, “Bir sivil toplum örgütü platformu oluşması ve bu ilişkiyi daha kurumsal bir çerçeveye oturtmak yararlı olacak diye düşünüyorum. İnşallah bunu eylül ayından itibaren planlayacağız. Bu bağlamda burada BES’in de bir yeri mutlaka olacaktır” dedi.

Halkın içine sindirebileceği, iki toplumun sandıkta onay verebileceği adil, federal bir çerçeve altında iki kesimli, iki toplumlu bir çözüm için çalıştıklarını kaydeden Akıncı, BES’in çözüm sürecine belirttiği desteğin de son derece önemli olduğunu kaydetti.

ARPALIKLI

BES Başkanı Ulus Arpalıklı ise, BES’in her zaman Kıbrıs sorununun çözümüne karşı duyarlı olduğunu ve çözüm sürecine katkı koymaya hazır olduklarını kaydetti. 
Editör: TE Bilisim