Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) çalışanlarının örgütlü olduğu DAÜ-SEN, üniversite çalışanlarının toplu iş sözleşmelerinin yenilenmemesi nedeniyle CTP-BG’densorunun aşılması için destek istedi. CTP-BG Genel Merkezi’nde Genel Sekreter Kutlay Erk ile görüşen DAÜ-SEN heyeti, hükümetin üniversite yönetim kuruluna baskı yapmasını talep etti. CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk de iktidar partisi olarak DAÜ-SEN ile rektörlük arasında iletişim kurup tarafların masaya oturmaları için çalışma yapacaklarını kaydetti. DAÜ-SEN Genel Sekreteri Mustafa Rıza başkanlığındaki heyet, CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk ve CTP-BG Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu MYK Üyesi Ali Gulle ile görüştü.

ERK: ÇALIŞMA HAYATI DÜZENE GİRMELİ
CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, DAÜ çalışanlarının çalışma hayatlarının düzene girmesi gerektiğine vurgu yaptı. CTP-BG olarak DAÜ-SEN’in çalışanları en iyi şekilde temsil etmesini istediklerini dile getiren Kutlay Erk, parti olarak sendika yönetiminin girişimini desteklediklerini ifade etti. CTP-BG’nin iktidarın büyük ortağı olmasından dolayı DAÜ Vakıf Yönetim Kurulu’na toplu iş sözleşmesi hakkında çağrı yapacağına inandığını belirten Erk, tarafların bir an önce bir araya gelmelerini ve karşılıklı müzakereler sonucunda toplu iş sözleşmesi sıkıntısının giderilmesi gerektiğinin altını çizdi.

RIZA: REKTÖRLÜĞE ONLARCA DAVA AÇTIK
DAÜ-SEN Genel Sekreteri Mustafa Rıza, bir senedir toplu iş sözleşmesinin DAÜ’de uygulanmadığını belirtti. Çalışanların özlük haklarının devam etmesine rağmen toplu iş sözleşmesinin hiçe sayıldığını kaydeden Rıza, DAÜ rektörlüğüne yönelik onlarca dava açtıklarını ifade etti. Buna karşın üniversitenin hukuk sistemindeki bütün boşlukları kullanarak sözleşmeye imza atmamak için zamana oynadığını dile getiren Rıza, DAÜ’de işverenin Vakıf Yönetim Kurulu (VYK) olduğunu ve hükümette olan CTP-BG’denVYK’ya baskı yapmasını talep etti. VYK’nın hükümet tarafından atandığına dikkat çeken Mustafa Rıza, toplu iş sözleşmesinin üniversiteye herhangi bir maddi külfet oluşturmayacağını, çünkü kendilerinin ne maaş artışı ne de ayrıcalık talep ettiklerini vurguladı.
 
Editör: TE Bilisim