Güney Kıbrıs’taki hükümetin büyük ortağı DİSİ, bugün CTP’yi ziyaret ederek Genel Başkan Mehmet Ali Talat ve ekibiyle görüştü. Görüşmede, Kıbrıs sorununda liderlerin geldiği son aşamaya destek verilmesi ve çözüme ortak katkı yapılması konusunda mutabakata varıldı. DİSİ Genel Başkanı Averof Neofitu başkanlığındaki heyet bu sabah saat 10.00’da CTP Genel Merkezi’ne geldi. Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıda Genel Başkan Mehmet Ali Talat, Genel Sekreter Tufan Erhürman, Dışilişkiler Sekreteri Muhittin Tolga Özsağlam, milletvekilleri Fazilet Özdenefe ve Mehmet Çağlar ile Gençlik Örgütü Dışilişkiler Sekreteri Başak Ekenoğlu yer aldı. Kuzeyden ve güneyden basının yoğun ilgi gösterdiği görüşmenin ardından iki partinin liderleri ortak basın açıklaması yaptı.

NEOFİTU: BÜYÜK VİZYONLAR BÖLÜNMÜŞ ÜLKELERDE HAYATA GEÇEMEZ
İlk sözü alan DİSİ Genel Başkanı Averof Neofitu, büyük vizyonların bölünmüş ülkelerde hayata geçemeyeceğini ve bu yüzden bölünmüş olan Kıbrıs’ı yeniden birleştirme çabalarının süreceğini dile getirdi. CTP heyeti ile yapılan toplantıda birçok konuya değinme fırsatı bulduklarının altını çizen Neofitu, bölünmüş Kıbrıs’ı yeniden birleştirmek için her türlü diyaloğa ve çabaya hazır olduklarını ifade etti. Neofitu bu çağrılarını yinelemek amacıyla CTP liderliğiyle bir araya geldiklerini vurguladı. Kıbrıs sorununda liderlerin oluşturduğu olumlu havayı desteklemek ve fırsatları değerlendirmek istediklerine değinen Neofitu, amaçlarının Kıbrıs’ta kalıcı bir çözüm olduğunu söyledi.

TALAT: ÇÖZÜME OLAN BAĞLILIĞIMIZI BİR KEZ DAHA TEYİT ETTİK
Neofitu’nun konuşmasının ardından görüşmeyi değerlendiren CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, DİSİ heyetiyle yapılan görüşmede çözüme olan bağlılıklarını bir kez daha teyit ettiklerini açıkladı. Çok yararlı bir görüşme gerçekleştirildiğinin altını çizen Talat, iki toplumun iki büyük siyasi partileri olarak çözüme katkı koyacaklarını söyledi. Toplantıda bazı dikenli konulara da değindiklerini anlatan Talat, karşılıklı olarak iki partinin yönetici kurullarına katılıp görüşlerini dile getirme kararı alındığını belirtti. Talat bu adımın iki partinin yakınlaşmasına yönelik atılmış önemli adımlardan biri olduğunu vurguladı.
 
Editör: TE Bilisim