Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), dünyadaki ve özellikle bölgedeki hangi ülkede yaşanırsa yaşansın, tüm siyasi sorunlara daha fazla insan hakları, daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi ve daha fazla barış şiarıyla çözüm aranması gerektiğini vurguladı.

CTP tarafından yapılan açıklamada Türkiye Cumhuriyeti’nde darbe girişiminin bastırılmasının ardından idam cezasının geri getirilmesinin tartışmaya açılmasını, basın özgürlüğünün ve siyasetin alanının daralmasına yönelik ve benzeri gelişmeleri endişeyle izledikleri kaydedildi.

Hangi meşruiyet gerekçesinin arkasına sığınmaya çalışırsa çalışsın, terörün ve insan yaşamına kast eden her türlü girişimin kabul edilemez olduğunun vurgulandığı açıklamada, “Dileğimiz ve amacımız, siyasi sorunlara, insan haklarını, özgürlükleri, demokrasiyi ve barışı merkeze alan bir yaklaşımla çözüm bulmaya yönelik bir anlayışın dünyada, bölgemizde ve ülkemizde hakim olmasıdır” ifadesi yer aldı.

Açıklamada, CTP’nin 15 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen ve her şeyden önce insan haklarını, özgürlükleri, demokrasiyi ve barışı hedef alan meşum darbe girişimi sırasında yaşananları büyük bir üzüntüyle izlediği ve  bu girişimi en güçlü şekilde kınadığı da hatırlatıldı.

Editör: TE Bilisim