Yalan vaatlerle halkı kandırarak yönetime gelen UBP Hükümeti’nin üç yıllık icraatlarını eleştiren CTP-BG Genel Sekreteri Asım Akansoy, CTP döneminde dünyaya açılmış Lefkoşa Türk Belediyesi’nin mevcut hükümetçe iflasa sürüklenip batırıldığını söyledi. Dün gerçekleştirilen Dikmen Ocak Örgütü Kongresi'nde partililere seslenen Akansoy, “Lefkoşa Belediyesi’ni biz alacağız.

CTP’nin kadroları ve bilgi birikimi ile yeni Lefkoşa’yı birlikte yaratacağız” dedi. Dikmen Ocak Binası'nda gerçekleştirilen kongreye, CTP-BG Genel Sekreteri Asım Akansoy’un yanı sıra, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Milletvekili Ömer Kalyoncu, Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa, Milletvekilleri Dr. Salih İzbul ve Dr. Abbas Sınay, Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi ve örgüt üyeleri katıldı.

Kongre divan kurulunun oluşturulmasının ardından Dikmen Ocak Başkanı Süleyman Aktunç söz alarak katılımcılara teşekkür konuşması yaptı, bir yıllık faaliyet ve mali raporu okuyarak üyelerin onayına sundu. Raporların onaylanmasının ardından söz alan Genel Sekreter Asım Akansoy, yapılan kongrenin başarılı olması dileklerini iletti. UBP’nin iş bilmezliği nedeniyle her alanda çok ciddi sıkıntılar yaşandığını vurgulayan Akansoy, yaşanan tüm sorunlara çözüm bulabilecek tek siyasi oluşumun CTP olduğunu belirterek topluma karşı büyük sorumlulukları olduğunu ifade etti.

“LTB’Yİ BİZ AYAĞA KALDIRACAĞIZ”

UBP zihniyetinin iflas ettiğinin en büyük göstergesinin Lefkoşa Türk Belediyesi olduğuna işaret eden Genel Sekreter Akansoy, uygulanan politikalarla CTP döneminde dünyaya açılmış bir belediyenin iflasa sürüklenip batırıldığı söyledi. Nisan ayında LTB için yapılacak ara seçimin önemine dikkat çeken Akansoy, CTP-BG'nin kendi adayını göstererek yeniden LTB'yi ayağa kaldıracaklarını dile getirdi.
Dikmen Belediyesi'nin, CTP-BG'nin yerel yönetimler anlayışı ve becerisini ortaya koymada çok önemli bir örnek olduğunu ifade eden Akansoy, bu birikim ve güçlü kadrolarla LTB'ye de eski itibarını kazandıracaklarını söyledi. CTP-BG Genel Sekreteri Asım Akansoy'un konuşmasının ardından gelecek dönem ocak örgütü yönetim kurulu üyeleri seçimi yapıldı.

AKTUNÇ'LA YOLA DEVAM
Gerçekleştirilen seçimde tek aday olan Süleyman Aktunç oybirliği ile yeniden Dikmen Ocak Başkanlığı görevine getirilirken Yönetim Kurulu üyeliklerine ise; İbrahim Akbalıkçı, Osman Ramadan Çelebi, Hasan Yılmaz ve Kadir Cantaş getirildi.
 
Editör: TE Bilisim