TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, Parti Meclisi’nin bu akşam yapacağı toplantıda kurultay tarihini belirleyeceğini, eylül-ekim aylarında yapılması planlanan kurultayın tarihinin erkene alınmasının söz konusu olabileceğini söyledi.

“HÜKÜMETLE İLGİLİ KARAR PM’DE”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun parti başkanlığına yeniden aday olmayacağını açıkladığını anımsatan Erk, “Bizim amacımız ülkeye ve partiye sıkıntı yaratmadan karar almaya çalışmak olacaktır. Kurultaydan sonra hükümet devam edebilir. İlla ki hükümet değişsin veya değişmesin diyemeyiz. Bu kararlar parti meclisinde alınacak” dedi.

CTP’nin bir vizyonu ve misyonu olduğunu, bunu onlarca yıldır sürdürdüğünü söyleyen Erk, demokrasi, barış, çözüm, halkın refah ve mutluluğu için güçlenerek devam edeceklerini ifade etti.

Erk, “Yaralarımızı sararak, güçlenmiş bir şekilde devam edeceğiz” dedi.

CTP-BG Parti Meclisi, Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turunun ardından yaptığı toplantıda, seçimin ikinci turunda bağımsız aday Mustafa Akıncı’ya aktif destek kararı almıştı.

Toplantının gündemindeki diğer konular ise bugüne ertelenmişti.

Öte yandan diğer siyasi partilerde de seçim sonuçlarının ardından yetkili organlarda değerlendirme toplantıları yapılacak.
Editör: TE Bilisim