Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG), hükümet arayışlarında siyasi partilerle ikinci tur görüşmeler çerçevesinde Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ile DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş başkanlığındaki heyetler arasındaki görüşme saat 15.45’te başladı.

Görüşmede Talat’a CTP-BG’nin Başbakan adayı Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu, Genel Sekreter Tufan Erhürman ve Örgütlenme Sorumlusu Erdoğan Sorakın; Denktaş’a ise Genel Başkan Yardımcısı Ersin Görsay, Genel Sekreter ve Bayındırlık Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, MYK üyeleri Hasan Tosunoğlu ve Gazimağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu, Dışilişkiler Sekreteri Serhat Kotak ile Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Erol Aktoprak eşlik etti.

Görüşmenin başında gazetecilerin görüntü almasına fırsat verildi. Bu sırada Hasan Taçoy’un, Talat dışındaki herkesin cep telefonlarını toplaması dikkat çekti.

CTP-BG heyeti bu sabah UBP’yi de ziyaret etmişti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın parti liderleriyle yarın yapacağı görüşmenin ardından hükümeti kurma görevini vermesi bekleniyor. 
Editör: TE Bilisim