“Yine birlikte yeni CTP” sloganıyla gerçekleştirilecek Büyük Kurultay, yarın saat 18.00’de yurt içi ve yurt dışından gelen konuklara Bedesten’de verilecek resepsiyonla başlayacak.

CTP’den yapılan açıklamaya göre, parti meclisi ve genel başkan seçiminin yapılacağı kurultay, Lefkoşa’da Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yer alacak.

Saat 10.00’da başlaması planlanan kurultay, 09.00-11.00 saatleri arasında sürecek olan 15 Kasım tören provaları nedeniyle bir saat gecikmeli başlayacak. 11.00’da açılış ve saygı duruşu yapılacak Büyük Kurultay’da, Kurultay Başkanlık Divanı oluşturulacak.

CTP Genel Başkan Mehmet Ali Talat’ın konuşmasının ardından geçmiş döneme ait faaliyet raporu ve mali raporlar okunacak. Mali raporun aklanmasının ardından genel başkanlığa tek aday olan Tufan Erhürman konuşmasını gerçekleştirecek.

Erhürman’ın konuşmasını tamamlamasının ardından genel başkan, parti meclisi ve yüksek disiplin kurulunu seçmek üzere üyelerin oy kullanma işlemi başlayacak.

Açıklamaya göre, ülkede ilk kez uygulanan elektronik seçim sistemi ile yapılacak oylama saat 15.00’te başlayacak. Yirmi elektronik kabinin kurulacağı kurultayda oy verme işleminin saat 21.00’de son bulması bekleniyor. Parti Meclisi’ne girmeye hak kazanan 75 kişinin belirlenmesinden sonra ise dilek ve temenniler bölümü tamamlanarak kurultay sona erecek.
Editör: TE Bilisim