Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Çolak’ın, Doha’daki temasları bugün de devam etti. Bakan Çolak ve heyeti, bugünkü temaslarına Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sheikh Ahmed bin Jassim bin Mohammed Al Thani’yi makamında ziyaret etmekle başladı.

Çolak, Al Thani’yi yeni kabinede yeniden Bakan olarak atanması münasebetiyle tebrik ederek, Kıbrıs’ta şu anda devam etmekte olan müzakere süreci hakkında kısaca bilgi verdi.

Çözüm ile birlikte hem adada hem de Doğu Akdeniz’de oluşacak olumlu atmosferin yabancı yatırımcılar için uygun bir ortam oluşturacağını ifade eden Çolak, bu nedenle Katarlı işadamlarının yatırım yapmaları için bu olanakları yerinde incelemelerinin yararlı olacağını da belirtti.

Çözüm bulunması halinde Federal Kıbrıs çatısı altında Kıbrıs Türk toplumunun Avrupa Birliği’nin ilk resmi Müslüman üyesi olacağına işaret eden Çolak, bunun da İslam dünyası açısından önemli bir faktör olacağını belirtti. Çolak konuşmasında, KKTC ekonomisi hakkında kısa bir bilgilendirmede de bulundu.

ÇAVLAN: “TİCARİ İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Bakan Emine Çolak'tan sonra sözü devralan KTSO Yönetim Kurulu üyesi Çavlan Paralik, ülkenin ihraç ürünleriyle ilgili bilgiler vererek, bu alanlarda Katar ile ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini vurguladı.

TOROS: “YATIRIMLAR DEĞERLİ”

KTTO Başkanı Fikri Toros da, KKTC’de yabancı sermayenin ilgisini çekebilecek alanlar ve sektörler ile ilgili detaylı bilgi vererek, Müslüman kardeş ülke Katar’ın ülkeye yatırım yapmasının Kıbrıslı Türkler açısından çok değerli olduğunun altını çizdi.

Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sheikh Ahmed bin Jassim bin Mohammed Al Thani ise görüşmede yaptığı açıklamada Bakan Çolak’ı Doha’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çolak ve heyetine teşekkür etti.

KATAR TİCARET VE SANAYİ ODASI ZİYARETİ

Heyetin bir sonraki durağı Katar Ticaret ve Sanayi Odası oldu. Katar Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mohammed bin Ahmed Twar Al Kovari ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşen Çolak, burada da yatırım ve ticari olanaklardan bahsederek, iki kardeş ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesini arzuladıklarını vurguladı.

Görüşmede, KTTO Başkanı Toros ve KTSO Yönetim Kurulu üyesi Paralik de söz alarak KKTC ile Katar arasındaki ticari ilişkilerin hangi alanlarda gelişebileceği konusunda fikirlerini ortaya koydu.

Toros ve Paralik, odalar arası ilişkilerin geliştirilmesini arzuladıklarını ifade ederek, Katar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nu, KKTC’ye davet etti.

Bakan Çolak, Katar temasları çerçevesinde, Katar İslam Müzesi’ni de ziyaret ederek, şeref defterini imzaladı.

Çolak ve heyeti, bu gece TC Doha Büyükelçisi Ahmet Demirok’un Büyükelçilik ikametgâhında onurlarına vereceği yemeğe katılacak.
Editör: TE Bilisim