Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, bugün Güzelyurt ve Lefke bölgesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirerek, bölgedeki eğitim sorunları ve sorunların çözümünde yapılabilecek işbirlikleriyle ilgili temaslarda bulundu.
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, temasları çerçevesinde Güzelyurt Polis Müdürlüğü, Güzelyurt Kaymakamlığı, Gülkent Öğrenci Yurdu, Lefke Belediyesi, Lefke Gazi Lisesi ile Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği’ni ziyaret etti.
Güzelyurt Polis Müdürü İsmail Manicioğlu ve Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur ile görüşen Bakan Dürüst, Güzelyurt ve Lefke bölgesinde uyuşturucuyla mücadele, trafik sorunları ve gençlere yönelik yapılabilecek ortak projeler hakkındagörüş alışverişinde bulundu.

Bakan Dürüst, buradaki açıklamasında ülke genelinde uyuşturucu ve trafik sıkıntılarına karşı bir hassasiyet bulunduğunu belirterek, bu yönde bir farkındalık yaratmak ve gençleri kötü alışkanlıklardan korumak amacıyla çalışmalar başlattıklarını ve bu konuların müfredatlarda da yer alması için çalışmaların sürdüğünü söyledi. “Çocuklarımızı uyuşturucu illetinden ve trafik teröründen korumak amacı ile bizler Eğitim Bakanlığı olarak kolları sıvadık. Gelin hep birlikte bu iki illetten çocuklarımızı korumanın yollarını bulalım. Bizler, çocuklarımızı trafik ve uyuşturucu illetinden korumak için her kesimle işbirliği ve yardımlaşmaya hazırız” diyen Bakan Dürüst, bu nedenle bugün Güzelyurt ve Lefke bölgesindeki Polis teşkilatını ve kaymakamlığı ziyaret ettiklerini ilerleyen günlerde de KKTC’nin tüm bölgelerindeki yerel yönetimlere de ziyaretler gerçekleştirerek işbirliği mesajını iletme kararlılığında olduklarının altını çizdi.

Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur da Güzelyurt insanının eğitime büyük önem verdiğini kaydederek, bölgedeki eğitim sorunlarının aşılması yönündeki çalışmaları desteklediklerini söyledi.
Milli eğitim Bakanı Kemal Dürüst, temasları çerçevesinde daha sonra Güzelyurt’ta yapımı tamamlanmak üzere olup yeni eğitim yılında hizmete girecek olan Gülkent Yatırım ŞTİ.LTD’e ait 650 kişilik öğrenci yurdunu gezdi.
Bakan Dürüst, KKTC’nin tüm politikalarına eğitimin yön verdiğini kaydederek, yükseköğretime yatırımların artması gereğine işaret etti.
Güzelyurt bölgesinin 2 önemli yatırımı olan LAÜ ve ODTÜ’ye hizmet verecek öğrenci yurdu yatırımı yapma cesareti gösteren Gülkent Yatırım şirketine teşekkür eden Bakan Dürüst, bu yatırımın örnek olmasını diledi.
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Güzelyurt’un yine pazarlık konusu olduğunun gündemde olduğu bugünlerde bu yatırımın halka moral olduğunu belirterek, böylesi güzel bir yatırımın Güzelyurt’ta hayat vereceğini söyledi.
Bakan Dürüst, daha sonra Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ile görüştü.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, yerel yönetimlerle işbirliği içinde bölge okullarını daha çağdaş ve kaliteli hale getirmek için işbirliği çalışmalarının önemine vurgu yaparak, hızla yükselen LAÜ’yü bünyesinde barındıran tarihi Lefke kasabasının daha güzel yarınlara ulaşması için eğitim adına her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını ifade etti.
Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da Lefke bölgesi okullarında kronikleşen sorunlar bulunduğunun altını çizerek, yeni eğitim yılının başlangıcına kadar sorunların çözüme kavuşturulacağına inanç belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ziyaretinin ardından, Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği’ni ziyaret ederek, Dernek yetkilileri ile bölge ve bölge halkının sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
Bakan Dürüst, Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği’nde yaptığı konuşmasında, Milli eğitim Bakanlığı olarak, eğitim konularına her zaman olduğu gibi hassasiyetle eğileceklerini kaydederken; “bu kez eğitimin yanında gençlerimizin uyuşturucu madde tuzağından ve trafik kazalarından nasıl uzak tutabileceğimiz gibi hayati konulara da aynı hassasiyeti gösterme politikası içerisindeyiz. Bu amaçla yaptığımız bu ziyaretlerin ana temasını bu iki konu teşkil etmektedir. Ziyaret etmiş olduğumuz her makama aynı çağrıyı yapıyorum, gelin hep birlikte gençlerimizin geleceğini karartan bu iki önemli konuda işbirliği yapalım” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, Lefke Gazi Lisesi’ni de ziyaret ederek, okul yönetici ve öğretmenlerinden okulun eksiklikleri ve sorunları hakkında bilgi aldı. Okulu da inceleyen Bakan Dürüst, okulun en kısa zamanda sorunsuz bir şekilde eğitime hazır hale gelmesi için çalışmalarını başlatacaklarını söyledi.
 
Editör: TE Bilisim