Limasol Sosyal Sorumluluk Kurumu yaklaşık üç yıldır çocukların iletişim becerisini geliştirmek ve özgüvenlerini kuvvetlendirmek için yaratıcı ve çok yünlü bir sosyal sorumluluk çalışması yürütüyor. Dört farklı koldan ilerleyen çalışmada Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun hazırladığı çocuk oyunlarına destek veriliyor. Üç yıl gibi bir sürede 25bin çocuğu tiyatro ile buluşturan Limasol Sosyal Sorumluluk Kurumu ayrıca gönüllü sanatçılarla birlikte sınıf ortamında “yaratıcı okuma” çalışmaları yürütüyor. Okuma, drama, müzik, karikatür, şiir, resim, mekan algısı gibi konularda çocuklarla birebire yaratıcı ve interaktif çalışmalar yapılıyor. Projenin bir diğer ayağında da atölye çalışmaları yürütülüyor. Öğretmenleri ve aileleri da içeren projede uzmanlarla öğretmenlerin bir araya gelmesi de sağlanıyor.

Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın bir yan kuruluşu olan Limasol Sosyal Sorumluluk Kurumu’nun çocuklarda yaratıcılığı teşvik eden ağırlıkla kırsal bölge ilkokullarına yönelik “yaratıcı okuma” çalışmalarına Gelibolu İlkokulu ile devam edildi. Gelibolu İlkokulu’nda 8 – 9 yaş grubu çocuklara konularında uzman Necmi Mustafa Hoca ve Hatice Özsaltık tarafından Kıbrıs Kültürü tanıtıldı, uygulamalı halk dansları öğretildi, Kıbrıs’a özgü yemek-elişleri gelenek ve görenekler hakkında bilgiler aktarıldı. Gelibolu İlkokulu’na yönelik 2. farklı çalışmada çocuk yogası eğitmeni Narin Piro öğrencilere öykülerle oyunlarla bedenlerini tanıma – doğru nefes alma –denge kurma ve yoga ile tanışma olanağı yarattı.

Limasol Bankası’nın yan kuruluşu olan Limasol Sosyal Sorumluluk Kurumu’na bu dönem çalışmalarında banka uzman personelinden İpek Halim – Akile Tatarlar – Özlem K.Soykan Ceylan Çınarlılı, Şenay Belet, Necmi Mustafa Hoca, Hatice Özsaltık ve Narin Piro gönüllü olarak katkı koydu. Limasol Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kemaler yayımladığı mesajda bu duyarlı davranışlarından dolayı banka personeli ve çalışmalara katkı koyan dalında uzman eğitmenlere teşekkür etti. Lha
 
Editör: TE Bilisim