Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Kuzey Kıbrıs’ta ekonomik eşitsizlikler, göçler ve işsizliğin artmasıyla orantılı olarak, çocuk işçiliğinin yaygınlaştığını, buna karşı mevcut yasalar ve koruma mekanizmalarının yeterli olmadığını ve uygulanmadığını ileri sürdü.

YKP, herkese haftalık 40 saat, güvenceli, sendikalı işi savunduğunu ve bu talep için mücadeleyi yükseltmeye kararlı olduğunu da vurguladı.

Üye ve sempatizanlarını 1 Mayıs Cuma günü düzenlenecek miting için saat 16.30’da parti genel merkezi önünde buluşup Kuğulu Park’tan başlayacak yürüyüşe katılmaya çağıran YKP, 1 Mayıs’la ilgili açıklamasında dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Kıbrıs’ta da neo-liberal saldırganlığın farklı kurumların dayatmaları ile tüm hızı ile sürdüğünü savundu.

YKP açıklamasında, haftalık 40 saatlik çalışma süresine uyan hiç bir özel sektör işyeri kalmadığı iddia edilerek “Kıbrıs’ın kuzeyinde de günde 8 saat çalışma, 8 saat dinlenme, 8 uykunun sembolleştiği 8-8-8 hakkını almak için hemen şimdi mücadeleyi yükseltme zamanıdır. Bu nedenle herkese haftalık 40 saat, güvenceli, sendikalı iş diyoruz! Bu talep için mücadeleyi yükseltmeye kararlıyız” denildi. 
Editör: TE Bilisim