Çiftçiler uzun süreden beri hükümetten alamadıkları arpa paralarından dolayı bu sabah TÜK’e dava açarak, ara emri alınması için girişim başlattı.
Çiftçiler Birliği önderliğinde başlatılan hukuk mücadelesi, TÜK'ten alacağı olan çiftçiyi mahkemelere taşıdı. Ara Emri ile çiftçinin malını alıp satan TÜK'ün satışlarını durdurma yoluna başvuran üreticiler, devletin çiftçinin ürünlerini satarak para kazanmasını önlemek için bu girişimi başlattıklarını dile getirdiler.
KT Çiftçiler Birliği başkanı Hüseyin Çavuş Kelle yaptığı açıklamada bu ülkede siyasetin çivisinin çıktığını, bundan dolayı üreticilerin siyasilere olan güven duymadığına vurgu yaptı. Çiftçiler Birliğinin başlattığı alternatif eylemlerin ilk adımının atıldığına dikkati çeken Kelle, TÜK’deki arpanın satışının atılan bu ilk adımla engelleneceğini sözlerine ekledi.
TÜK’ün çok büyük miktarlarda borcu bulunduğunu savunan Kelle, her ay bir milyon TL’ye yakın gideri bulunan TÜK’ün batma noktasında olduğuna dikkati çekti. TÜK’ün giderlerinin üreticinin ödenmeyen ürün bedellerinden karşılamasını ve çiftçinin daha fazla mağduriyet yaşamasını engellemek için bu yola başvurduklarına vurgu yapan Kelle, ‘’üreticilerin ve vatandaşın, siyasilerin yalanlarına ve boş sözlerine karnı toktur’’ dedi. Kelle, Çiftçiler Birliği olarak üzerilerine düşen ne varsa yapmaktan çekinmeyeceklerini dile getiren Kelle, bundan sonra doğacak sonuçların sorumlusu olmayacaklarını sözlerine ekledi.




 
Editör: TE Bilisim