Bakanlık basın bürosundan verilen bilgiye göre, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) ile Ekonomi ve Enerji Bakanlığı arasında Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi Kampusu’nun inşası ile ilgili anlaşma imzalandı. 
Bu kapsamda Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde yer alan bir araziyi KTEZO Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi Kampusu inşası için devretti. 
İmza töreninde konuşan KTEZO Başkanı Mahmut Kanber, nitelikli iş gücü eksikliğine dikkat çekti. 
Bu konuda Oda olarak sorumluluk aldıklarını ve bugüne kadar 2 bin mezun verdiklerini söyleyen Kanber, bu mezunların artık günün ihtiyaçlarını karşılamadığını kaydetti. 
Yılda 2 bin mezun verebilecek kapasiteye ulaşmayı; elektrik, turizm, oto, matbaa, iklimlendirme, güzellik alanları başta olmak üzere 55 ana dalda eğitim vermeyi hedeflediklerini kaydeden Kanber, “Bu duyarlılığından ötürü Ekonomi ve Enerji Başkanı Sunat Atun’a teşekkürlerimizi bir borç biliriz.” dedi.  
 

ATUN: “GELİŞTİRDİĞİMİZ POLİTİKALAR SONUÇLARINI VERMEYE BAŞLADI”

İmza töreninde konuşan Ekonomi ve Enerji Bakanı Atun da, “Ülkemizde ara elemana yoğun bir talep var. Bu talebi karşılamak, kalfalık, ustalık, iş yeri açma belgesine sahip olacak gençlerin ekonominin ara eleman ihtiyacını karşılaması ve nitelikli kazanca sahip olması açısından önemlidir” dedi. 
KOBİGEM desteklerine işaret eden Atun, “Gençlerimizi kendi iş yerinin sahibi yapma politikalarımız sonuçlarını vermeye başladı.  Kurulacak KTEZO Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi Kampüsü ile de çok sayıda yetişmiş ara eleman, hem ülke ekonomisindeki yerini alacak hem bu gençlerin işlerini kurmasının önü açılacak” dedi. 
Konuşmaların ardından Çıraklık ve Yetişkin Eğitim Merkezi Kampusu için KTEZO ile Ekonomi ve Enerji Bakanlığı arasında anlaşma imzalandı. 

Editör: TE Bilisim