Gazimağusa’da 29 Ocak akşamı yaşanan ve Nijeryalı Kennedy Taomwabwa Dede’nin ölümüyle sonuçlanan cinayet olayı ile ilgili 7 zanlı, ek tutukluluk talebiyle bugün bir kez daha hakim huzuruna çıkarıldı..

Adam kaçırma, ciddi darp ve adam öldürme suçlarıyla bir kez daha mahkemeye çıkarılan Nidai Şanlı, Ozan Körkurt, Onur Körkurt, Zekeriya Kurucu, Aydan Sel, B.Ç ve S.D aleyhine meselenin selameten yürütülebilmesi için 7 gün daha tutukluluk kararı verildi.

Mahkemede olay ile ilgili şahadetini sunan Gazimağusa Polis Müdürlüğü’nde görevli Müfettiş Erkan Yahat, meseleyle ilgili çeşitli emare ve ifade temin edecekleri şahıslar olduğunu, zanlıların serbest kalması halinde meseleye müdahale edebileceklerini söyleyerek, mahkemeden zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Gökhan Asafoğulları ise, meselenin ciddiyetine dikkat çekerek, tahkikatin selametten yürütülebilmesi için tüm zanlıların poliste 7 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

Zanlı Yakınlarının da katıldığı ve mahkeme dışında Nijerya uyruklu öğrencilerin de bulunduğu duruşma için polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Editör: TE Bilisim