KP Yeni Güçler Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Davulcu, çiftçilerin yeni ekim dönemi için hazırlıklara başladığını belirterek, çiftçilerin üretim aşamaları için yoğun emek yanında ciddi miktarda mali kaynağa ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Geçen yılki yağışların kuru ziraat için yetersiz olduğunu belirten Davulcu, Mesarya Ovası'nda kuraklık yaşandığını kaydetti.

Davulcu, Tarım Bakanlığı ve Genel Tarım Sigortası'nın bu konuda yapması gereken çalışmaları şimdiye kadar yapmış ve kararını verip, çiftçiyle paylaşmış olması gerektiğini ifade ederek, “Görülen odur ki, bu güne gelinmiş olmasına karşın ilgili makamlar hala herhangi bir karar alıp çiftçilerle paylaşmış değildir” dedi.

“ÇİFTÇİLER HÜKÜMETİN KARARINI BEKLİYOR”

Bu konuda görevin, öncelikle Tarım Bakanı'na ve hükümete düştüğünü belirten Davulcu, Mesarya ovasının Kuzey Kıbrıs'ın tahıl ambarı olduğunu ve Mesaryalı çiftçilerin hükümetin kuraklık konusundaki kararını beklediğini kaydetti.

Davulcu, ilgili bakanlığı ve hükümeti Mesarya ovasında yaşanan kuraklığı görmezden gelmekten vazgeçmeye ve hızlı bir şekilde gereğini yapıp çiftçinin önünü açmaya davet etti.

Editör: TE Bilisim