Bakan Dinçyürek, Hasibe Abatay Başkanlığındaki Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği heyetini kabul etti. Kabulde Mormenekşe Muhtarı Saim Aytürk de hazır bulundu.

Dinçyürek kabuldeki konuşmasında,derneğin kurulduğu günden beri çalışmalarını yakından takip ettiğini ifade ederek,bundan sonra Bakanlığını ilgilendiren alanlarda yapacakları sosyal sorumluluk projelerine katkı koymaya hazır olduklarını belirtti.
Kadınların çevreye olan duyarlılığından övgü ile bahseden Bakan Dinçyürek, geçmişten günümüze Kıbrıs Türk toplumunda kadın rolünün her alanda en önemli noktalarda olduğunu ifade ederek bir çok toplumsal konularda olduğu gibi çevresel sorunların çözümünde de kadınların her zaman için etkin çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade etti.
Bölgelerde kurulan Sivil Toplum Örgütlerinin çevre konularında çalışmalar gerçekleştirmesinin kendileri için büyük anlam taşıdığına işaret eden Dinçyürek: "Herkesin ortak değeri olan çevreye yapılacak küçük katkılar birleştiğinde büyük sorunları elbirliği ile aşabiliriz" dedi.

Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği Başkanı Hasibe Abatay da kabuldeki konuşmasında, derneğin çalışmaları hakkında Bakan Dinçyürek'e bilgiler verdi. Yeni kurulan bir dernek olmalarına rağmen kısa sürede bir çok sosyal sorumluluk projesiyle birlikte bir çok etkinlik gerçekleştirdiklerini anımsatan Abatay,bundan sonra yapacakları çalışmalarda bakanlıkla işbirliği yapma arzusunda olduklarını ifade etti.
 
Editör: TE Bilisim