Çetinkaya Türk Spor Kulübü (ÇTSK), Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile sponsorluk konusunda 10 yıllık anlaşmaya vardı.
Kıbrıs TürkFutbolu’nun efsane kulübü Çetinkaya, ülke futbolunda bir ilki gerçekleştirerek sponsorluk konusunda Girne Amerikan Üniversitesi ile anlaşmaya vardı.
Taraflar arasında gerçekleştirilen toplantı sonucunda Çetinkaya Türk Spor Kulübü'nün adı,varılan anlaşma sonucu GAÜ-Çetinkaya Türk Spor Kulübü oldu.
Varılan anlaşma gereği 10 yıl sürecek işbirliği süresince GAÜ, her yıl belirli bir meblağı Çetinkaya Türk Spor Kulübü'ne aktaracak.

Önemli kararlar alındı
Önemli kararların alındığı toplantıya Çetinkaya adına Divan Kurulu üyeleri, Girne Amerikan Üniversitesi adına GAÜ Kurucu Rektörü ve Mütevelli Heyeti Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ CEO'su Asım Vehbi ve GAÜ yöneticilerinden Erhan Başay katıldı.
Varılan anlaşmayla ilgili olarak konuşan ÇTSK Divan Kurulu Başkanı Dr. Bülent Dizdarlı, bu anlaşmanın tarihi olduğunu ve diğer kulüplere de örnek olacağını vurguladı.
Çetinkaya'nın son iki sezon çok zor günler geçirdiğini söyleyen Dizdarlı, bu anlaşmayla birlikte kulübün önünün açılacağına inandığını belirtti.

Kararlar kulüpte oylanacak
İki taraf arasında varılan anlaşma, Çetinkaya Türk Spor Kulübü'nde üyelerin onayına sunularak resmiyet kazanacak.. Divan Kurulu Başkanı Dr. Bülent Dizdarlı, varılan anlaşma ve içeriğiyle ilgili üyeleri bilgilendireceklerini ve birleşme için üyelerden onay isteyeceklerini açıkladı.
Bu arada üyelerden birleşme için onay alınması durumunda 3 Ağustos Pazartesi akşamı da kulüp başkanını belirlemek için olağanüstü genel kurula gidilecek.
Dizdarlı, bir sonraki toplantıda kulüp başkanını seçeceklerini, akıllarındaki ismin GAÜ CEO'su Asım Vehbi olduğu, Vehbi'nin Çetinkaya camiası içerisinden yetişen birisi olduğunu, Asım Vehbi'nin de bu fikre sıcak baktığını vurguladı.
 
Editör: TE Bilisim