Lefke Belediye Meclisi, “Cengiz Topel Hastanesi’nin kapatılmasına veya işlevsizleştirilmesine tüm meclis üyelerinin karşı olduğunu” vurgulayan bir karar aldı.

Lefke Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nden yapılan yazılı açıklamada, Lefke Belediye Meclisi’nin, hafta içinde Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya başkanlığında yaptığı son toplantıda, son zamanlarda Cengiz Topel Hastanesi ile ilgili meydana gelen gelişmeleri değerlendirdiği ve kararlar aldığı kaydedildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Cengiz Topel Hastanesi’nin kapatılması ve/veya işlevsizleştirilmesine yönelik hükümetin almış olduğu, Güzelyurt’a yeni bir hastane yapılacağına yönelik karar, Belediye Meclisi'nin gündemine getirilmiş ve konu mecliste tartışılmıştır. Konu ile ilgili Asbaşkan Hüseyin Şener bugüne kadarki gelişmeler hakkında meclise detaylı bilgi vermiştir. Aynı şekilde Meclis Üyesi Mazlum Mercan da hastanenin kapatılmasının yaratacağı sıkıntıları anlatmış ve Cengiz Topel Hastanesi’nin kapatılmasına karşı oldukları kadar geliştirilmesine de her türlü katkının yapılmasının talep edilmesini istemiştir. Toplantıda Lefke Hastanesi de gündeme getirilerek, hastanenin durumu değerlendirilmiştir.

Diğer Meclis üyelerinin de konu ile ilgili görüşlerini belirtmelerinden sonra Lefke Belediye Meclisi, Cengiz Topel Hastanesi ve Lefke Hastanesi ile ilgili aşağıdaki kararları üretmiştir:

1- Cengiz Topel Hastanesi’nin kapatılmasına ve/veya işlevleştirilmesine tüm meclis üyelerinin karşıdır, aksine Cengiz Topel Hastanesi’nin fonksiyonlarının geliştirilmesi talep edilmektedir.

2- Hastanenin 18 olan doktor kadrosu doldurulmalıdır.

3- Sivil Savunma Sığınak Fonu'nda bulunan 16 milyon TL, Cengiz Topel Hastanesi’nin fiziki alt yapısının geliştirilmesine harcanmalıdır.

4- Lefke Hastanesi’nin de hizmetlerinin artırılması için Sağlık Bakanlığı’ndan taleplerde bulunulmalıdır."

Tüm kararların oy birliğiyle alındığı ve kararlara, Belediye Başkanı Aziz Kaya’nın yanında, Asbaşkan Hüseyin Şener, Meclis Üyeleri Mazlum Mercan, Uğur Solyalı, Meftune Hocalı, Naciye Özesat, Rahme Öğütveren, Hasan Leyla İçer, Gazi Güney, Gürsel Sekmen ve Arif Kızılgök'ün destek vererek imza attıkları da açıklandı.

LEFKE PLATFORMU

Bu arada Lefke Platformu yaptığı açıklamada, Lefke ve bölgesi sivil toplum örgütleri, Lefke Bucağı Köy Muhtarları, siyasi partilerin Lefke İlçe Örgütü ve Bucak Başkanları ve Lefke halkının imzaladığı deklarasyon maddelerinin bir bir hayata geçirildiğini. Platform, Lefke Belediye Meclisi kararıyla da, deklarasyon maddelerinden birinin daha uygulamaya konulduğunu kaydetti.

Açıklamaya göre, Cengiz Topel Hastanesi’ne destek veren Lefke ve bölgesi sivil toplum örgütleri temsilcileri, bölge muhtarları, siyasi partilerin Lefke Bucak temsilcileri son gelişmeleri değerlendirmek ve deklarasyon maddelerinin geriye kalanlarını uygulama takvimini saptamak için bugün 16.00’da, Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği konferans salonunda toplantı yapacak. 
Editör: TE Bilisim