UBP Milletvekili Resmiye Canaltay, “Kadına Şiddet” konusuna değindiği konuşmasında, kadınların medyada daha çok acı olaylarla gündeme geldiğini belirtti. 

Medya organlarının, kadına şiddet, cinayet haberlerinin özendirici olmaması, başarılı kadınların hikayelerinin aktarılması, mobbing olaylarının tarafsız şekilde aktarılmasını sağlamaları gerektiğini söyleyen Canaltay, medyanın bu tarz olayları kadın haklarına ilişkin baskı unsuru olacak şekilde kullanmadığını belirtti. 

Canaltay, aldatma ve çok eşlilik gibi kavramların televizyonda sıradanlaştırarak yansıtıldığını belirterek, eleştirilerde bulundu.

Polis ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yaptığı çalışmaları değerlendiren Canaltay, bu çalışmaların sürdürülmesi temennisinde bulundu.

Canaltay, kadın istihdamına da gerekli desteğin verilmesinin şart olduğunu belirtti. 

ÇELER: “ŞİDDET MAĞDURUYSANIZ YA DA BİRİLERİ SİZİN YANINIZDA ŞİDDETE UĞRUYORSA BİZE ULAŞIN, KORKMAYIN”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler ise, Canaltay’ın bahsettiği konularla ilgili haberlerin verilme şeklinde dikkat edilmesi gereken unsurlar olduğunu dile getirdi. 

Bu konuda basınla toplantılar gerçekleştirdiklerini dile getiren Çeler, bu konuya gerekli özeni göstermeyen basın kuruluşları olduğunu anlattı.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin daha aktif şekilde çalışması için gerekli çalışmaları yürüttüklerini anlatan Çeler, Polis’in Kadına Şiddeti Önleme Birimi oluşturmasının önemli olduğunu söyledi. 

Bu konularda bir an önce eğitimlere başlanmasının önemine işaret eden Çeler, şiddet görenlerin ilgili birimlere ulaşabilmesi için gerekli adımları attıklarını, halihazırda kendilerine başvuranlara yardım ettiklerini anlattı.

“Şiddet mağduruysanız ya da birileri sizin yanınızda şiddete uğruyorsa bize ulaşın, korkmayın” diyen Çeler, ALO 183 hattının duyurulması için ve kadına yönelik şiddete karşı ciddi çalışmalar yürütmeye devam edeceklerini söyledi. 

Çeler’in konuşması sırasında CTP Milletvekili Doğuş Derya ve UBP Milletvekili Resmiye Canaltay, Sağlık Bakanı Filiz Besim de söz alarak konuya gerekli önemin verilmesi ve kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesi gerektiğini anlattı.

Bakan Zeki Çeler de konuşmalara yanıt olarak, şiddete karşı mücadele bağlamında kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesi için yapılacak çalışmalara önem verdiklerini vurguladı.

Çeler, TOCED’in Danışma İzleme Konseyi’ni marttan önce toplamayı hedeflediklerini kaydetti. 

Editör: TE Bilisim