İş insanı Mehmet Çangar, engellileri taşımaya uygun otobüs alımı için Engelliler Spor Federasyonu’na 100 bin TL’lik bağışta bulundu.

Çangar, Atatürk Spor Salonu’nda yapılan basın toplantısında bağış çekini dernek başkanı Ahmet Altıntaş’a sundu.

Toplantıda konuşan Altıntaş, kısa süre önce bir engelli sporcunun aracının yolda kalması nedeniyle yaşadığı sıkıntıları hatırlattı ve Mehmet Çangar’a yaptığı destekten dolayı teşekkür etti.

“Federasyon yurt dışına açılan tek kapımızdır” diye konuşan Altıntaş, sadece basketbol alanında değil 39 farklı branşta faaliyet gösterdiklerini; fiziki altyapı sorunları nedeniyle evlerinden çıkamayan engellileri spora yönlendirmek istediklerini kaydetti.

Ahmet Altıntaş’tan sonra söz alan Mehmet Çangar ise basına yansıyan olayın kendisini çok etkilediğini ifade ederek, ülkedeki diğer iş insanlarını da engellilere yardım yapmaya çağırdı.

Engellilerin tek ihtiyacının araç olmadığını belirten Çangar, “İhtiyaçlar çok. Elimizden ne gelirse yardım edelim” diye konuştu.

Çek takdiminin ardından engelli basketbol takımı oyuncularından Ömer Bulduk kısa bir konuşma yaptı. Engelli sporcuların çağdaş ve sağlıklı ulaşımının sağlanabilmesi için destek beklediklerini ifade eden Bulduk, yardım etmek isteyen vatandaşların cep telefonlarından “DESTEK” yazıp 3443’e yollayarak 5 TL katkıda bulunabileceklerini söyledi.

Bulduk, yardımda bulunmak isteyenlerin Halk Bankası’nda açılmış olan 0898-1304 numaralı ve Vakıflar Bankası’nda açılan 300-2962 numaralı hesaplara da bağışta bulunabileceğini kaydetti.
Editör: TE Bilisim