Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, gündemdeki en önemli konuların başında uyuşturucuyla mücadele konusunun ders kitaplarına konulması olduğunu belirterek “Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Kemal Dürüst, GAÜ Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. GÜven Arıklı’nın hazırlayıp sunduğu Genç TV’de yayınlanan “Güven Arıklı ile Haftaya Bakış” programında soruları yanıtladı, önemli açıklamalarda bulundu.

Öncelikli konular
“Göreve başladığım gün itibarıyla üzerine kararlılıkla gitmem gereken iki konu vardı; Uyuşturucu ve Trafik. Öncelikle ‘Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu’ ile görüşmemiz oldu. Sayın Mehmet Çakıcı ile de görüştük. Hep birlikte bir karar üreterek bakanlık bürokratlarının da katılımıyla daha geniş bir komisyon oluşturduk” diye konuşan Dürüst, şunları kaydetti:

Uyuşturucu sorunu vardır
“Ülkemizde bir uyuşturucu sorunu vardır, öncelikle bunu kabul edeceğiz. Kimse benim çocuğum uyuşturucu kullanmıyor demesin, bu felaket her an kapımızı çalabilir. Ceza boyutu sorunu çözmüyor, burada asıl görev de ailelere düşmektedir. Aileler özellikle ergenlik çağında çocuklarını yakından takip etmelidir, onların boşluğa düşmesine fırsat verilmemesi için çaba gösterilmelidir”

Komisyon çalışıyor
Komisyonun kararlı bir şekilde çalıştığını, önümüzdeki Şubat ayından itibaren kötü ve istenmeyen maddelere karşı çocukların farkındalığını artıracak dersin müfredata gireceğini açıklayan Dürüst “Bu konuda bizimle işbirliği yapan Mehmet Çakıcı ve Hasan Karaokçu’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Trafik konusu
Trafik konusunda sponsorların katkıları ve Talim ve Terbiye Dairesi’nin yaptığı ciddi anlamda çalışmayla yayınlanan el kitabının şu anda kullanılmaya başladığını müjdeleyen Dürüst, bu kitabın hazırlanmasına emek veren geçmiş hükümetteki bakanlara da teşekkür etti.

“İki hayalim var”
Eğitim Bakanlığı yaptığı sürece iki hayali olduğunu bunlardan birinin Türkiye’deki “Fatih Projesi”ni Kıbrıs’a taşımak, diğerinin ise “Tam Gün Eğitim” olduğunu söyleyen Dürüst, her yapılan yeniliğin sancıları olabileceğini ancak önemli olanın sonuç olduğunu kaydetti.

Sendikalarla diyalog
Okulların açılmasıyla birlikte sendikalarla diyalog aşamasına geçtiklerini, bu sürecin önemli sonuçları ve kazanımları olacağına işaret eden Dürüst, eğitimde kalite için sendikalara önemli ihtiyaçlar olduğunu da vurguladı.
Şht. Ertuğrul İlkokulu’ndaki gelişmelerle ilgili olarak da konuşan Dürüst, “Buradaki soruna müdahale etmek zorundaydık ve aldığımız kararı uyguladık. Bir buçuk günlük bir eğitim kaybıyla sorunu çözdük” diye konuştu.

Sıkıntılar hiç bir zaman bitmez
Eğitimde sıkıntıların hiç bir zaman tamamen ortadan kalkmayacağını belirten Dürüst, “Eksikliklerin yanısıra yapılmış bir çok hizmet de vardır, biz bunun yeterli olduğunu söylemiyoruz, ancak geçmişe oranla çok daha iyi durumdayız” dedi. Dövizdeki kur artışı nedeniyle devlet okullarına akın olduğuna dikkat çeken Dürüst, “Özel okullara para veremeyecek duruma düşen aileler, devlet okullarına kayıt yaptırdılar” dedi.

YÖDAK güçlendirilecek
Bir soru üzerine YÖDAK konusundaki rahatsızlıkların yeni bir yasa çalışmasıyla ortadan kalkmasının hedeflendiğini açıklayan Eğitim Bakanı Dürüst, “YÖDAK Yasası en kısa sürede düzenlenecektir” dedi. YÖDAK’ın güçlendirilerek YÖK ile ilişkilerini güçlü tutmasına olanak sağlayacaklarını belirten Dürüst “Bir kaç ay içerisinde bir sonuca varmayı umuyoruz” dedi.

 
Editör: TE Bilisim