Hakan Çakmak için bugün saat 11.00’de, uzun yıllardır çalıştığı Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda (BRTK) tören düzenlendi.

Ölümü basın ve kültür sanat camiasında büyük üzüntü yaratan Çakmak için düzenlenen törene, mesai arkadaşları yanında, basın,kültür sanat, siyaset camiasından ve sivil toplum örgütlerinden çok sayıda kişi katıldı.

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, UBP Milletvekili Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, bazı bürokratlar da Çakmak’ı son yolculuğuna uğurlayanlar arasında yer aldı.

Sevenlerinin gözyaşı döktüğü törende güçlükle konuşan BRTK Müdürü Meryem Çavuşoğlu Özkurt, okul yıllarından beri tanıdığı ve staj dönemlerini de birlikte BRTK’da geçirdiği Hakan Çakmak’ın ani ölümünden duydukları üzüntüyü ifade etti.

Törene katılanlar Hakan Çakmak’ın tabutunu çiçeklerle donattı, tabutu başında onunla vedalaşarak gözyaşı döktü, annesi ve eşinin feryatları yürekleri dağladı.

BRTK’daki törenin ardından Hakan Çakmak’ın naaşı,cenaze namazı sonrası toprağa verilmek üzere Minareliköy’e götürüldü.

Çakmak’ın sevenleri, omuzlarda cenaze arabasına taşınan tabutuna BRTK sitesinden ana yola kadar alkışlarla eşlik etti.

29 Kasım 1967’de doğan Hakan Çakmak, Lefkoşa Türk Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olmuştu. Çakmak, BRTK’daki programları yanında, birçok kültür sanat projesindeki çalışmalarıyla da tanınıyordu.

Hakan Çakmak’ın ölümü nedeniyle çok sayıda taziye mesajı yayımlanırken, medyada ve sosyal medyada da Çakmak’la ilgili çok sayıda haber, yorum ve fotoğraf dikkat çekiyor.

Mesajlarda, Hakan Çakmak’ın zamansız ölümünden duyulan acı ifade edilerek onun çalışkanlığı, üretkenliği, insan sevgisi ve kültür sanat alanında bıraktığı izler vurgulanıyor.

Birçok kişi Hakan Çakmak’la birlikte yapacakları projelerin yarım ve özellikle kültür sanat etkinliklerinin öksüz kalışını da ifade ediyor.

Editör: TE Bilisim