8 üyenin istifa etmemesi halinde, seçimlerin geriye kalan 14 üye için yapılacağını, UBP’nin bu seçimlerde en az 4 koltuk daha kazanması halinde, 22 kişilik belediye meclisinde çoğunluğu ele geçireceğini kaydeden Çakıcı, “UBP seçimlere 8-0 önde girmenin ve başkanlığı kaybetmesi halinde belediye meclisinde çoğunluğu ele geçirerek iş yaptırmamayı ve usulsüzlüklerin ortaya çıkmasını önleme düşüncesidir. Bu siyasi ahlaktan yoksun bir düşüncedir” dedi.
Cemal Bulutoğluları’nın istifasının kurultay amaçlı olduğu gibi, 8 üyenin istifa etmemesinin de hem kurultay amaçlı, hem de yapılacak olası icraatları engellemeye dönük olduğunu belirten Çakıcı, 8 üyenin istifa etmemesinin ardında, yeni yönetimin yapacağı araştırmaları ve olası yargılamaları engellemek olduğu yönünde çok ciddi iddialar olduğuna dikkat çekti.
LTB’deki yasa dışılıklar ile usulsüzlüklerin Sayıştay Raporlarına yansıdığını, ortaya hergün yeni başka skandallar çıktığını kaydeden Çakıcı, “İstifa etmemekte direnen 8 belediye meclis üyesi sözkonusu yasa dışılıklar ile usulsüzlükleri engelleyeceklerini sanıyorlarsa büyük yanılgı içerisindedirler. Kim suçluysa hesabını verecektir, kimse bundan kaçamayacak” dedi.
LTB’nin batağa sürüklenmesinde en az Cemal Bulutoğluları kadar suçları bulunan 8 üyenin de istifa etmesi gerektiğini kaydeden Çakıcı, “8 üye derhal istifa etmeli ve 2 ay içinde hem başkan, hem de tüm belediye (22 kişi) meclis üyeleri için birlikte seçim yapılmalıdır” dedi.
TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, ortada duran bu siyasi tuzağın kaldırılması için ellerinden gelen her türlü mücadeleyi vereceklerini açıkladı ve LTB’yi, TDP’nin de içinde bulacağı bir gücün kurtaracağını kaydetti.
TDP Basın Bürosu

Editör: TE Bilisim