Hollanda Büyükelçisi Brecheje Schwachöfer, bu sabah Halkın Partisi’ni ziyaret ederek partinin genel politikalarını ve Kıbrıs müzakere sürecine dair tutumunu ele alan bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Halkın Partisi geçici Başkanı Kudret Özersay ve geçici Genel Sekreter’i Tolga Atakan’ın yanında Dış İlişkilerden sorumlu Kurucu Üyelerden Şevki Kıralp, Ferdiye Ersoy ve Sadık Ülker de yer aldı.
Parti’nin Lefkoşa’da bulunan Genel Merkezi’nde yer alan görüşmeye benzer bir diğer görüşme yarın Avustralya’nın Kıbrıs Yüksek Komiseri Alan Sweetman ile de gerçekleştirilecek.
Geçtiğimiz hafta Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Birinci Müsteşar Seyit Mehmet Apak tarafından da ziyaret edilen Halkın Partisi’nden yapılan açıklamada Büyükelçiliklerle yapılan bu ilk temasların KKTC’de yaşanan siyasal gelişmelerin doğru anlaşılması ve Kıbrıs Türk halkının uluslararası toplumdan beklentilerinin aktarılması bakımından önemli olduğuna dikkat çekildi.
Açıklamada farklı ülke Büyükelçilerinin önümüzdeki hafta da Halkın Partisi’ne resmi ziyaret yapacakları bilgisi verildi.
 
Editör: TE Bilisim