Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, 2’nci günündeki eylemle ilgili Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) muhabirine açıklama yaparak, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın bugün saat 11.00’de kendileriyle yeniden görüşeceğini söyledi.

Denktaş’la dün öğle saatlerinde bakanlıkta, akşam saatlerinde eylem bölgesine yakın bir çorbacıda bir araya geldiklerini ancak görüşmelerden olumlu sonuç çıkmadığını kaydeden Naimoğulları, “Derdimiz kısa zamanda, evimize, işimize dönmek ama taleplerimiz yerine getirilene kadar buradayız. Bugün köylerden takviye tarım araçları gelecek. Lefkoşa sokakları kilitlenecek” dedi.

“BUNLAR, ALİ CENGİZ OYUNLARI”

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve bakanlık bürokratlarını “üreticilerin sorunlarıyla ilgili doğru beyanatlar vermemekle” de suçlayan Birlik Başkanı, “Bunlar Ali Cengiz oyunları” ifadesine yer verdi.

ÇİFTÇİLERDEN ARAÇ DESTEĞİ GELMESİ BEKLENİYOR

Lefkoşa’ya dün sabah saatlerinde gelen yaklaşık 150 aracın hayvan üreticilerine ait olduğunu söyleyen Mustafa Naimoğulları, eyleme desteğini açıklayan Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği üyelerinin de bugün araçlarıyla Lefkoşa’ya gelmesini beklediklerini kaydetti.

Yaklaşık 100 aracın dün akşam Lefkoşa’da kaldığını, 20-30 kadar üreticinin araçlarıyla köylerine döndüğünü belirten Naimoğulları, araçlarının çoğunun Maliye Bakanlığı önünde birkaç aracın da Tarım Bakanlığı önünde olduğunu söyledi.

“TRAKTÖRLER TARLADA DEĞİL, BAŞKENT SOKAKLARINDA...”

Mustafa Naimoğulları, bugün gelecek takviye araçlarla Tarım Bakanlığını ve diğer bölgeleri kapatmayı hedeflediklerini ifade ederek, “Traktörler tarlada değil, başkent sokaklarında. Lefkoşa’da bugün yine hareketlilik olacak” dedi.

Naimoğulları, dün akşam saat 20.00 sıralarında traktörleri kenara çektiklerini ve trafiğin serbest kaldığını da söyleyerek, bu yönde inisiyatif kullandıklarını, vatandaşların mağdur olmasını istemediklerini aktardı, “Kamuoyunun bize desteği tam” dedi.

“DAHA FAZLA DAYANACAK GÜCÜMÜZ YOK”

Bu eylemin süresiz olduğunu anımsatan, görüşmeye ve diyaloğa da her zaman açık olduklarını vurgulayan Naimoğulları, süreçle ilgili şunları aktardı:

“Sayın Denktaş eylemi sonlandırmamızı, taleplerin ondan sonra görüşülmesini istiyor. Oysa biz taleplerimizi eylem öncesinde de kendilerine defalarca anlattık. Bu eylemin yapılacağını günler öncesinden duyurduk, sadece Maliye Bakanını ve Başbakanı muhatap alacağımızı belirttik. Kimseden bizimle görüşmek için ciddi bir talep gelmedi.

Sayın Denktaş da üreticinin sorunlarının farkında ama bütçenin arkasına sığınıyor. 2017 bütçesini işaret ediyor, bizim daha fazla dayanacak gücümüz yok. Taleplerimiz konusunda nasıl bir düzenleme yapılacağını bilmek istiyoruz. Eylemden dönüş yok.”
Editör: TE Bilisim