Program kapsamında, Türkiye’den ve 3.ülkelerden gelen yeni kayıt dönemi öğrenciler, Ercan Havalimanı, Gazimağusa ve Girne Limanları`nda karşılandılar ve öğrenci işlemleri tamamlandıktan sonra yurtlarına yerleştirildi.
28 Eylül-11 Ekim 2015 tarihleri arasında British University Of Nicosia da gerçekleşen “ORYANTASYON HAFTASI” süresince adamıza yeni gelen öğrenciler, üniversite ve çevreyle uyum sürecini desteklemek amacıyla danışmanların gözetiminde hem Girne'yi gezerek hem kampüsü gezerek bilgi aldılar.
Seminer, sinema günleri ve birbirinden eğlenceli çok sayıda sosyal ve kültürel etkinliği kapsayan Oryantasyon Haftası sonrası 12 Ekim 2015 tarihinde başlayacak dersler ile 16 Ekim’de resmi bir açılışla BUN 2015 öğretim yılı da resmen baslamış olacak.
6 Ekim Salı günü BUN konferans salonunda gerçekleşen öğrencilere okul tanıtım etkinliğinde konuşan Rektör Prof.Dr. Hasan Ali Bıçak ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Altınay öğrencilere üniversitenin hedef ve ilkeleriyle ilgili bilgi verdiler.
İlk konuşmayı yapan Rektör Prof.Dr. Hasan Ali Bıçak: “British University of Nicosia’yı seçtiğiniz için teşekkür ederim. Üniversitemiz yeni bir üniversite, hedefleri ve ilkeleri olan bir üniversite. Öncelikle burada kendinizi aile ortamında hissedeceksiniz. Değişik kültürlerden gelen öğrencilerin bu aile ortamında birbirine karşı hoşgörü ve empatiyle yaklaşacağını ve bu çok kültürlü ortamın insan hayatına katacağı değerin çok önemli olduğuna inanıyorum” diyerek sözlerine başladı.

Konuşmasını Türkçe ve İngilizce olarak sürdüren Rektör Bıçak, BUN’da eğitimde kalitenin ön koşul olduğunu, bir üniversitenin sahip olması gereken tüm imkanlara daha bugünden fazlasıyla sahip olduklarının altını çizdi.
BUN'un diğer üniversitelerden en önemli farkının “BUN’un öğrenci odaklı bir üniversite olmasıdır” diyen Prof.Dr. Hasan Ali Bıçak öğrenci odaklı eğitime sahip olmanın açıklamasını yaptı.
BUN’un program hedeflerini de öğrencilerle paylaşan Rektör Bıçak, BUN’dan mezun olan öğrencilerin iyi derecede İngilizce okuma, yazma, konuşma becerisine sahip olacağını, iyi derecede bilgisayar kullanabileceği ve istihdam olanaklarının daha geniş olacağını öğrencilerle paylaştı. Üniversitenin yalnızca teoriden ibaret bir eğitim yuvası değil teori ve pratiği bir arada barındıran bir kurum olacağının da altını çizdi.
BUN Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mehmet Altınay ise konuşmasında hayat boyu öğrencilerinin başarılı olmaları konusunda yardımcı olacağına inandığı hususları anlattığı konuşmasında, hem akademik hem de siyasi yaşamındaki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Oryantasyon danışmanları eşliğinde gerçekleşen Kampüs gezisi ile Oryantasyon turu da başlamış oldu.
BUN, Oryantasyon gezi programı ise şöyle;
06 Ekim Girne Turu, Yavuz Çıkarma Plajı, Girne Genel Şehir Şehir Turu, Girne Liman Bölgesi, Girne Kalesi, St.Hilarion, Bellapais Manastırı.
08 Ekim Lefkoşa ve Mağusa Turu;Lefkoşa Genel Şehir Turu, Büyük Han, Selimiye Camii, Bandabuliya Çarşısı , St. Barnabas Manastırı, Salamis Harabeleri, Othello Kalesi, Namık Kemal Zindanı, Lala Mustafa Paşa Camii.
9 Ekim tarihinde ise BUN konferans salonunda PDR Bölümü Öğretim üyesi Dr. K.Bahar Aydın’ın Türkçe, Uluslararası Ofis Koordinatörü Psk. Nukhet Tanol’un İngilizce olarak sunacağı “Kültür Şoku” konulu paneli ile oryantasyon haftası tamamlanmış olacak.

 
Editör: TE Bilisim