"Lefkoşa Türk Belediyesi hakkında beklenen sayıştay raporu belediye başkanına sunuldu. Belediye başkanı yasa gereği en geç 15 gün içerisinde görüş ve önerilerini kuruma bildirecek ve sayıştay raporunu ilgili makamlara ve kamuoyuna açıklayacak.

Bugün belediye başkanının bir televizyon programında verdiği bilgilere göre belediye 2008-2011 yılları arasında 9 milyon 500 bin TL zarara uğratılmıştır. Bu vurgunu belediye başkanı Cemal Bulutoğulları ve o dönemin belediye meclis üyeleri aldıkları yasadışı kararlarla götürürken bunlara göz yuman, yasa dışı olduğunu bilerek gerekli ödemeleri yapan üst kademe yöneticileride alet olmuştur ve/veya çıkarları örtüşüyor diye ortak olmuşlardır.

Her ne pahasına olursa olsun yarın isimleri belirlenecek olan bu üst kademe yöneticilerini güvensizlik gerekçesi ile bu kurumda görmek istemiyoruz. Yaptıkları suçun bedeli maddi olarak karşılansa bile manevi olarak kendilerine olan güvensizliğimizi şimdiden belirtir ve en kısa zamanda Belediyeden istifalarını talep etmekteyim.

Bizler o dönemde Karanlıktan Aydınlığa sloganı ile yürürken,eylem yaparken ve sayıştayı denetleme için göreve çağırırken o kişiler kesinlikle söylediklerimizin yalan ve iftira olduğunu söylemekte ve gerçek dışı olduğundan bahsediyorlardı.

Rapor kamuoyu bilgisine getirildiğinde belediye binası içerisine ne sıfatla ve ne yüzle gidecekleri merak konusudur. Çalışanlar sözkonusu kişilere karşı eylem planı yapmakta ve yapanın yanın bırakmayacaklarını belirtmektedir. Biz kelepçelenip tutuklanırken ve hala daha mahkemelerde duruşmalara çıkarken hırsız ile birlikte aynı ortamda çalışmak en zor durumlardan biri olsa gerek.

Biz kelepçeyi taktık, kodese girdik ve o dönemin başbakanı bunlar teröristtir dedi ama ertesi gün aklandık. Şimdi gerçek hırsızlar ortada ve yargılanmalıdırlar. Eğer bize karşı uygulanan süratli müdahale bunlara karşı da uygulanmazsa çok zor günlerin eşiğindeğiz demektir. Kavgamız kaldığı yerden ve dünü aratacak şekilde devam edecektir. Bu belediyeyi yeniden karanlık güçlerin işbirlikçilerine bırakmayacağız.

Kamuoyuna duyurulur..."

Editör: TE Bilisim