Yerel seçimleri geride bıraktığımız günden itibaren bazı kesimler bir diğer seçimi, yani cumhurbaşkanlığı seçimini konuşmaya başlamıştır.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine önümüzde sekiz ay vardır.
Nisan 2015’de gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri için belli bir süreden beri kamuoyunda zorla gündem yaratılmaya çalışmaktadır.
Halkın beklentileri ve yaşamış olduğu sıkıntılarla ilgili olmayan bu çabalara karşın insanlarımız kendi yaşamış oldukları sorunlar ve gerçek gündemleri ile baş başadır.
Kıbrıs Türkü seçim ve vaat yorgunudur.
1976 yılından bugüne sekiz Cumhurbaşkanlığı, on üç milletvekilliği ve on bir yerel seçimi geride bıraktık.
32 seçimle birlikte içi boş vaatleri, yerine getirilmeyen sözleri ve değişen siyasilerle eskiden olduğu gibi aynı sorunları yaşamaktan yorulduk.

Halk seçim değil geçim derdindedir.

Buna rağmen her vesile ile seçildikleri takdirde bugün yaşanan mevcut durumun devamını değiştirecek neleri yapabileceklerini bilmediğimiz kişiler zorla cumhurbaşkanlığı seçimi gündemi yaratmak için gayret içerisindedir.
Kıbrıs Türkü seçim odaklı, yani mesaisinin büyük bir bölümünü seçim kazanmaya yönelik harcayan, kazandıktan sonra da mazeretlere sığınan siyasetçilerden çok çekmiştir.
O yüzden bizler Aydınlık Yarınlar Hareketi olarak yerel seçimleri geride bıraktığımız günden itibaren diğer bir seçimin yani Cumhurbaşkanlığı seçiminin tartışılmasından rahatsızız.

Konuşulması gereken sorunların çözümü olmalıdır.

Bugün kamuoyunda konuşmamız ve tartışmamız gereken şey yaşamış olduğumuz sorunların nasıl çözüleceğidir.
Gerçek gündemimizin bu olması gerekir.
Aynı şekilde Kıbrıs konusuna yönelik yaratıcı ve sorunlara çözüm odaklı düşüncelerimiz varsa eğer bunların tartışılması ve insanlarımızı aydınlatması gerekir.
Halkımız eğitimli ve bilinçli bir halktır.
Her aşamada bir çıkış umudu gördüğünde gerekli inisiyatifi üstlenen ve desteğini de veren bir halktır.
Bu çerçevede seçimlere bir yıl kalarak her vesile ile cumhurbaşkanlığı seçimlerini gündeme taşıyan kişilere sakin olsun.
Halkımız ne yapacağını bilir ve bu pilav daha çok su kaldırır. 
Editör: TE Bilisim